:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,441
Активни 139
Страници 24,075
За един ден 1,302,066

Скандалът с пожарната може да блокира новия закон за МВР

Изваждането на пожарната от МВР и вкарването й в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии може да блокира разглеждането на новия закон за вътрешното ведомство.

Проектът бе вкаран в парламента от правителството в края на септември и спешно бе приет на първо четене на 6 октомври. Според изискванията на ЕС той предвижда девоенизиране на цялата система, вкарването на НСБОП, жандармерията и гранична полиция в една мегаструктура "Национална полиция", нова кариерна политика във ведомството и специален текст за дознателите.

Преди МС да реши, че пожарната ще е в структурата на новото министерство на бедствията, законът предвиждаше пожарната да остане в МВР като национална служба в "Пожарна безопасност и защита на населението". Предвиждаше се и разширяване на нейните правомощия.

Чисто технологично излизането на пожарната не може да стане по-рано от средата на следващата година. В същото време обаче то трябва да бъде заложено в бюджета за 2006 г., който пък влиза в сила от 1 януари.

"Винаги съм твърдял, че държавата трябва да има единна и силна структура, която да може да реагира ефективно, така че напълно подкрепям обединяването на Гражданска защита и пожарната. Това ще е от полза за населението, защото не може една и съща задача да се осъществява от няколко служби без координация и взаимодействие", коментира пред "Сега" шефът на Държавна агенция "Гражданска защита" Никола Николов.

Ген. Кирил Войнов, който категорично се изказваше срещу изваждането на пожарната от МВР, вчера продължаваше да не вдига мобилния си телефон.
3
1402
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
02 Ноември 2005 13:30
02 Ноември 2005 14:01
А сега като дадат на ДПС-то и държавния резерв, щото и той трябвало да се даде на Емел Етем, и бай Доган ще стане пълноправен собственик на държавата България!
02 Ноември 2005 14:28
Хитрушаааа. Нали Джогановската клика като вземе и държавния резерва вече ще си е присвоила държавата и държавниците. Е с какво ще им гаси огъня дето е пламнал от триенето отзад на тези държавници, хитрушаааааа.
Не им давайте и пожарната. Купете си вазелин за дупедавцииииии.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД