:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

С максимум 70% от мощността си



ще работят до 15 септември блоковете в ТЕЦ "Марица Изток", които са без сероочистващи инсталации. За това се договориха в специален меморандум министрите на околната среда и на икономиката. Причината за взетите мерки са летните атмосферни условия, които могат да доведат до задържане на вредните вещества и замърсяване на Стара Загора и околните селища. Свитите мощности ще гарантират намаляване с 15% на вредните емисии серен диоксид, но няма да нарушат нормалната експлоатация на централите, уточниха от МОСВ. Мощността на "Брикел" в Гълъбово също ще бъде ограничена до необходимата за производство единствено на брикети.



Камбани и сирени ще зоват Бобов дол



на бунт срещу боклука на София. След като решиха да поставят съгледвачи на пътя от София за Бобов дол, бунтовните миньори прибягнаха до по-екстравагантни мерки да привлекат съгражданите си на протест. Инициативният комитет в града пусна призив към хората щом чуят "камбанен звън, вой на сирени, автомобилни клаксони или уведомление по телефона незабавно да излязат и да се отправят към сборните пунктове". Същевременно кметът Йорданка Каленичкова обяви, че вече се изграждат палаткови лагери. Тя се срещна с леви депутати и със зам.-министъра на екологията Чавдар Кръстев. Резултатите от проучванията на рудника се чакат в петък.



Специална апаратура ще следи нивото



на вредните вещества, които се отделят от работата на инсинератора за болнични отпадъци във ВМА. Техниката трябва да бъде монтирана до края на 2006 г. За това се разпореди регионалната екоинспекция в София. Досега завишени концентрации не са регистрирани, но мониторингът е задължителен според изискванията на ЕС.
1301
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД