:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 193
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тройната коалиция видя само една грешка на растежа си

БСП, НДСВ и ДПС се похвалиха за първата година от съюза си. Доган дори си пожела втори мандат
Снимка: Борислав Николов
Лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобурготски и Ахмед Доган не бяха самокритични към първата година от управлението си и дори си пожелаха втори мандат.
Лидерите на тройната коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган отчетоха първата година от съюза във властта като успешна и почти без грешки на растежа. Те заявиха увереност, че ще изкарат пълен четиригодишен мандат заедно, а Доган дори си пожела още един.

В специална декларация на политическия съвет на трите партии се казва, че принципите на коалиционното взаимодействие са довели до значими резултати. В нея се изреждат успешно проведена съдебна реформа, икономическа стабилност и гарантиран растеж, силно намалена безработица, увеличени доходи и инвестиции, подкрепа за предприемачеството и решителни мерки срещу организираната престъпност и корупцията. Единственото самокритично изречение в декларацията гласи, че "през първата година от мандата не успяхме да отговорим напълно на очакванията на всички български граждани". В същото време тройната коалиция благодари на хората, които "с достойнство преодоляват трудностите в ежедневието си".

Запитан от "Сега" кои са основните очаквания, които не са били удовлетворени и дали еврочленството ще ги увеличи или намали, премиерът Станишев отговори, че във всички сфери очакванията надхвърлят реализма. Той заяви, че кабинетът и коалицията ще направят всичко по силите си, за да реализират приоритетите в управленската си програма. Според него тази коалиция е доста по-самокритична от предишните. "Не очаквайте от нас да изпълняваме ролята на опозицията и да бъдем по-агресивни към себе си от тях самите", каза той. Премиерът смята, че правителството се съобразява в голяма степен с медиите като коректив.

"Не може за една година да изпълним всички приоритети. Иска ми се да има по-бързо пробив в доходите на гражданите. Но това правителство е отговорно не само за краткосрочно постигане на резултат, който ще е популярен и ще даде оптимизъм на хората за половин година, а за такъв, който да е устойчив и без да нарушава финансовата стабилност", каза премиерът. Той обеща през следващите три години до края на мандата усилията на партиите от коалицията да бъдат насочени към пълната реализация на предизборните ангажименти. Кабинетът щял да работи и за това България да е предсказуем и стабилен партньор в ЕС. Премиерът обясни, че часовникът на правителството и коалицията вече са настроени за работа от 2 януари 2007 г.

Според лидера на НДСВ пък управляващата коалиция функционира добре не само на ниво лидери, но и на другите ешелони. "Коалицията има необходимата енергия и воля да продължи управлението. Казахте следващите четири години, а това минава в друг мандат. Надявам се това да се реализира", каза пък Доган в отговор на въпрос.









Консенсус



НДСВ отстъпи пред БСП и ДПС и Политическият съвет на коалицията реши изборите за евродепутати да се проведат самостоятелно през 2007 г. Сроковете тепърва ще се уточняват. Симеон Сакскобургготски дори обяви, че е по-логично и евтино евровотът да не се провежда заедно с други избори. Управляващите се разбрали и да направят три кръга промени в конституцията - свързани съответно със съдебната власт, с децентрализацията и с реформата в парламентарната институция. Най-вероятно промените ще бъдат внесени в НС в началото на септември.
23
2004
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
09 Август 2006 23:32
Днеска вестника е пълен само с вицове от сорта:

В нея се изреждат успешно проведена съдебна реформа, икономическа стабилност и гарантиран растеж, силно намалена безработица, увеличени доходи и инвестиции, подкрепа за предприемачеството и решителни мерки срещу организираната престъпност и корупцията.

НИЩО ВЯРНО, ДАЖЕ ОБРАТНОТО! ЪП ДАУН, НАОБОРОТ И Т.Н
10 Август 2006 00:14
Това успешно управление ни докара до третия свят... за една година...
Къде ли ще сме след още три години?...
10 Август 2006 00:17
РЕДНИК,
На "Горния Свят" ще сме след още три години управление на БСП+НДСВ+ДПС, май!!!
10 Август 2006 00:32
Недейте така с лошо, колеги форумци. Ето, казват средната заплата се вдигнала с цели 16 лева. Аз понеже съм от София, ми обещават да ми намалят сметката за парното (че тя и без това ми надвишава пенсията). И колтурътъ ша управьът. Абе аз зная кой е бащата на тази тройна коалиция, ама ако знаех коя е майка й .... Z-z-z-z (това имитира скърцане със зъби, защото не знам да има такъв емотикон)
10 Август 2006 01:49
За съжаление, растежът на икономиката съвсем не е гарантиран, както се опитва да го изкара управляващата коалиция. Необходими са постоянни и решителни усилия в посока на провеждане на икономическите реформи, за да се гарантира висок и устойчив икономически растеж.

-----------------------------------------
Блогът за икономика
http://economics.blog.bg/
10 Август 2006 01:55
Единственото самокритично изречение в декларацията гласи, че "през първата година от мандата не успяхме да отговорим напълно на очакванията на всички български граждани".

А, напълно неоснователна самокритика. Вие оправдахте напълно очакванията. Аз от вас друго и не съм очаквал.
10 Август 2006 02:08
economics,
нямаш физически растеж, а само на съвкупността на цените (най-вече монополните) при силно свито потребление и силно разширена кошница, от което получаваш силно занижена отчетена инфлация.
*
Колко стоки трябва да имаш в кошницата, ако една средна заплата е по-малка от месечната сума само за ток, парно и вода ? Ако потреблението на 80 % е сведено до само 10 стоки от първа необходимост ?
*
От тук за "растеж" трябва само да вдигаш монополните цени и готово. Точно това прави и това правителство. Икономиката расте по стойност, но намалява, като физически обем. Растем пропадайки надолу.
10 Август 2006 04:29
всичко останало е растеж на грешките.
10 Август 2006 04:30
върпос с повишена трудност за икономистите:
как се постига растеж без производство?
10 Август 2006 06:17
simo зависи за какъв разтеж става въпрос. На някои индивиди, от въжки род им растат разни работи при определени условия...... Не става въпрос за измислиците на мъглата от управляващата коалиция...............
10 Август 2006 10:21
Общо взето сте прави.
Но не разбрах от вас как е било при предишните правителства, та само това споменавате?
Как ще бъде при следващото въобще не питам...
10 Август 2006 11:23
simo,
много е просто. Като няма производство и един крив макарон да произведеш имаш растеж 100%!
10 Август 2006 13:54
Като говорим за растеж, разбираме изразът му като БВП (брутен вътрешен продукт) нали?
Е, не фетиширайте производството! Не то е решаващото за “растежа” в днешния напреднал свят. В “Икономика” има една тема за енергофирмите. Следващият пример съм го пуснал там, но и тук му е мястото – той е за “растежа” и за “производството”.
Тези данни са старички, защото са от Енциклопедията, но не цифрите са важни, а съотношението:
Дял в БВП (брутния вътрешен продукт):
САЩ – промишленост 18 %; услуги 80 %
Англия – промишленост 24, 9 %; услуги 73, 4 %
Бг - промишленост 28, 5 %; услуги 57, 9 %.
Както виждате, производството на един крив макарон не е главното. Важно е колко броя “услужливи” ще си го преметнат в книжата (макаронът може и да си стои на мястото) докато стигне до тенджерата ви...
10 Август 2006 14:16
Графе,
по важно е колко ще струва единият макарон. Ако е бил 1 лв. и му повишиш цената на 2 лв. то растежа ти е минимум 150 %, щото инфлацията я мериш като сумарното повишение на цените на макарона и обувките от крокодилска кожа и дефлираш. Нищо, че ядеш само макарони и не носиш обувки от крокодилска кожа. Нищо че преди по-нисъкия БВП се е равнявал на два макарона, а сега по висакия включва само един. Важното е че си забогатял.
10 Август 2006 14:19
Тройната коалиция видя само една грешка на растежа си

Ще речеш, че тая държава я управляват Самуиловите войници...
На всеки 100 слепи, по един с едно око...
Бе да хванем гьостерицата, ще погледнете вие, д.е.в.м.!!


10 Август 2006 15:24
по баничка:
Тройната коалиция е една грешка на растежа си
10 Август 2006 15:37
Съвсем вярно, ole-le. Още повече, че сметката се прави не в бройки (1 (един) брой крив макарон + 1 (един) чифт крокодилски обувки ), а в парична стойност. И цената на макарона зависи от броя “услужливи”. Никой от тях няма да направи драстично повишение, ама сумарно...до потребителя май стига с минимум 5 пъти увеличение.
10 Август 2006 15:46
Оф, как ще ме изкефи да видя некой от тия в раирано костюмче...
Ама щом Мафиянски се оттърва, ще има да чакам...
10 Август 2006 16:25
Тройната коалиция видя само една грешка на растежа си и по-точно, че тройката не е шведска - демек демократична, а турска - насилсвена. От което двойката на червеното и нюанса му жълт е надупена пред турското сополиво и секса е насилствен, боли, но си траят - пара и власт е наградата на султана........За колко дълго обаче? Ами докато султана се насити и ги изрита по задниците с големия си пръст и остане сам на власт, щото поданниците на двойката или щеса измрели, или избегали.....Останали са само такета и манги...
10 Август 2006 16:52
ледерАт, гьон един вид:
"Симеон Сакскобургготски дори обяви, че е по-логично и евтино евровотът да не се провежда заедно с други избори"
Брей?
10 Август 2006 18:18
Лидери на партии и лица без висше образование нямат право да са кметове
10 Август 2006-MEDIAPOOL.BG

Лидерите на политически партии нямат право да бъдат кметове на общини, на райони и на кметства. Това предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, приети от парламента на второ четене.

Лидери на партии не могат да бъдат също и кметски наместници, зам.-кметове на общини и на райони, секретари на общини. Според промените в закона освен партийни ръководители, кметовете не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, е записано още в закона. Те не могат да бъдат и търговски пълномощници, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им.

Въвежда се и задължителен образователен ценз за кметове. Те трябва да имат най-малко бакалавърска степен...
......................................... ..................
Ами сега?! К`во шъ каже "Гоце" по този /противо/КОНСТИТУЦИОНЕН Проблем- образователният ЦЕНЗ?!

10 Август 2006 18:39
Това е една трудна коалиция, постигната с цената на много компромиси, затова си мисля че трябва да сме по-малко критични.А и някой да ми каже разумна алтернатива ако знае.
10 Август 2006 21:42
Yanko,
Форумът е деликатен феномен...Поне от към недоумения и въпроси...Годишнината на тази "коалиция" е рутинен повод , който тя и рутинно ползва...Текуща пушилка... Тепърва предстои да сърбаме попарата на това национално предателство... При това , за дълго... Тук Европа няма аргументи...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД