:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП подкрепи закона на ДПС за досиетата

Татяна Дончева
БСП подкрепи проектозакона на ДПС за досиетата, въпреки че соцдепутати предварително изказаха несъгласие с него. Това стана на заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност. Преди гласуването Татяна Дончева привика съпартийците си извън залата. Колегите й роптаеха как така първо ще се обявява кой е бил агент, а после ще се уточнява за какво. Така червените недоволстваха от предложението на ДПС. "Има решение на тройната коалиция за отварянето на досиетата. Няма да поставяме БСП и премиера на течение", примирително обясняваше Дончева. "Проектът на Касим Дал бе одобрен единодушно", заяви след заседанието шефът на комисията Николай Свинаров от НДСВ.

Проектът на ДПС ще бъде гласуван на първо четене заедно с предложенията на ОДС и ДСБ. Работна група ще изготви преди второ четене общ законопроект. И трите проекта предвиждат изготвяне на списък от публични длъжности, за които ще се изисква декларация за принадлежност към службите. Според ОДС лице, което подаде неверни данни, трябва да бъде отстранявано от поста. Ще се уточнява обаче кои длъжности ще попаднат в закона. Службите няма да имат право да вербуват хора, заемащи такива длъжности. Експерти прогнозираха, че законът няма да влезе в сила тази година.



Коментар за досиетата на стр. 12
 Татяна Дончева
7
2104
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
10 Август 2006 02:22
От каде толкова брутална енергия? бе-нагло-безо4ливи протежета и доносници на комунисти4еската ДС-на-БСП , Ааа???
10 Август 2006 05:46
нищо чудно - къде се е чуло и видело доносника да иска жертвата му да види какво е доносничил срещу нея?

колкото за теорията, че отварянето на досиетата на "вътрешното разузнаване" ще застраши националната сигурност - грехота да се бърка националната сигурност със сигурността на доносника.

всъщност разкриването на доносниците само ще укрепи националната сигурност. доносниците са тези, които я застрашават, защото с техните доноси са осъществявани репресии срещу българската нация. само бой по главите на доносниците ще се гарантира поне опит за разкарване на шпионската култура, насаждана с десетилетия от комунистите.

10 Август 2006 06:28
Да живеят всички ДПС-та по всичките земни кълбета............
10 Август 2006 11:17
simo
Точно така е, но си мисля, че и отварянето на външното няма да застраши кой знае колко тъй наречената "национална сигурност".
10 Август 2006 15:12
ДПС подпира БСП и цялата ни страна отзад. Тия отгоре се правят, че им е хубаво, защото покрай секса им тъпчат алчните задници с пари. Нас, народа, обаче вече ни избива на мазохизъм.....
Хак ни е като не гласуваме. Сополивия си има дежурни избиратели и като прибавим и мангалите, които се копуват лесно от тия с парите не ни остава нищо освен да гласуваме за който и да е различен от тройната коалиция. И дано не направи секс пак с Джоган.......
10 Август 2006 17:10
да.....не будеть, как у Польше.да могат алчното гоце, фонтанчо, пастухчо, мунюс дърваря и джоганюфф да усвояват т.е. да транжират.ужасьть-ни съ ли налапаа..
10 Август 2006 22:03
Поне да бяха се обединили...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД