:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Жегите намалиха темпото



на извозване на софийския боклук за Пловдив и Карлово, съобщи пред БТА управителят на сметището в Цалапица Петър Тодоров. Намалението е с около 300 тона на ден и в момента за депото се карат по 700-800 тона вместо планираните 1000. Причината е, че при високи температури има забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралата и камионите пътуват предимно сутрин рано и вечер късно. Вече е превозено почти половината от договореното със столицата количество за Цалапица. От Карлово пък се надяват до края на месеца да приключат с приемането на договорените с тях 80 000 тона софийски боклук.



Камера ще следи варненци в интернет



в реално време, похвалиха се от общината вчера. Странната придобивка струва около 2000 лв., може да издържа на температура до 60 градуса, обхваща 240-градусов сектор и ще снима от различни ъгли. Тя ще бъде монтирана на една от стените на 15-етажната сграда на общината. Кметът на Варна Кирил Йорданов заяви, че интернет наблюдението ще се ползва единствено за обществени цели. Целта била хората, които се интересуват от града, да могат да му се любуват по всяко време, независимо в коя точка на света се намират. Камерата няма да трупа архив, чрез който да се събира информация. Нямало да се ползва и от гледна точка на сигурността. Всеки, желаещ да разгледа Варна, ще има 10 секунди. Вчера обаче сайтът http://www.webcam.varna.bg не бе активен. Вече има 2 подобни камери в София и 12 в Русе, заявиха от кметството. Най-модерната в света била на Пето авеню в Ню Йорк.



Шест партии обещаха да направят допитване



сред бургазлии за петролопровода Бургас-Александруполис. Референдум ще има независимо дали през мандата на този или следващия общински съвет, обясняват в декларация ГЕРБ, "Атака", "Гергьовден", СДС, ДСБ и "Новото Време". На своя сесия в петък съветниците гласуваха да не се провежда обществено допитване за петролопровода. "Общинските съветници от БСП и другите партии, които гласуваха срещу референдума, провалиха възможността за проява на пряката демокрация в Бургас. В прав текст те казаха на бургазлии: "Вие не сте достойни да определяте сами съдбата си", пише в декларацията на шестте партии.
1496
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД