:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Финансовият сектор също недоволства

Левон Хампарцумян
Частните пенсионни фондове, застрахователите и представители на инвестиционната общност не харесаха идеята да отпаднат данъчните стимули в тези сфери. "Ако отпаднат облекченията, това ще бъде крачка назад. Данъчните отстъпки стимулират хората да се осигуряват допълнително, а това облекчава проблема с доходите след пенсионирането", коментира Никола Абаджиев, председател на Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Сега личните вноски за трета пенсия могат да намалят годишната данъчна основа до 10%. Същото важи и за премиите по застраховките "Живот" и вноските за доброволно здравно осигуряване.

Доходите от лихви по влогове в банките и печалбите от сделки с акции на компании на фондовата борса сега не се облагат. "Надявам се да не се стига до премахване на облекченията за капиталовия пазар. Все още имаме развиващ се пазар и е твърде рано да отпадат тези данъчни отстъпки", коментира Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българската фондова борса. Според нея е възможно подобна мярка да доведе до отлив на инвеститори.

Единствено председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян реагира с разбиране към евентуалното отпадане на данъчните преференции. "Има и социална справедливост в това всеки, който е успял да спести и получава доход, той да се облага. Справедливо ли е върху доходите от наем да се плаща данък, а върху доходите от лихви - не", каза той. Според Хампарцумян в крайна сметка ефектът върху икономиката от плосък данък от 10% ще е много позитивен.
1
1784
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Август 2007 14:25
Пореднана глупост, която сътвориха социалистите!
Въвеждането на плосък данък ще принуди много от представителите на свободните професии да работят без договори.
Според Вълков ако не се запазят облекченията за свободните професии, това ще принуди журналистите в България да получават пари на ръка без договори и хонорарни листове. В цял свят има облекчения за журналистите – за ползване на телефон, за транспортни услуги, за електричеството в студията и т.н., напомни председателят на СБЖ. От Националната занаятчийска камара подкрепят въвеждането на „плосък данък” от 10 процента, но са категорично против отпадането на нормативно признатите разходи. Няма никаква логика да ти се облагат разходите, защото идеята на данъците е да се облагат доходите ти, от които трябва да се извадят направените от теб разходи. Не може да се въвежда плосък данък, без да има нормативно признати разходи за сектор като услугите, където работят доста самонаети хора. ИЗОБЩО КАКВАТО ПРОСТОТИЯ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ЕДИН ХИБРИД С ИМЕТО КОМУНИСТ-СОЦИАЛИСТ, НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД