:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: Борислав Николов
В НИМ бяха представени резултатите от археологическите разкопки за 2007 г. в с. Дъбене, Карловско, крепостта "Св. Петка" в Пещера и Родестица край Ивайловград. Намерени са златни монети на императорите Юстиниан Велики и Юстин, златни, сребърни, бронзови и стъклени украшения от бронзовата и средновековната епоха.
Съществува идеален профил на кандидата за кмет



твърди шефката на социологическа агенция МБМД Мира Янова. "Идеалният кмет е този, когото хората познават, бил е на власт и може да работи в интерес на гражданите", обясни тя. Според Янова такъв претендент е практически несменяем. "Хората търсят някой, който е бил на власт и от когото са доволни", обясни Янова. Тя прогнозира, че тази година успешните кметове ще се котират много повече отпреди. Това обяснявало и стремежа на политическите партии да подкрепят такива градоначалници. Успешният кандидат пък щял да изтласка напред и листата с общинските съветници. "Затова и партиите без успешни мажоритарни кандидатури нямат шанс да се лансират добре", обяснява социоложката. Като пример тя посочи кмета на Варна Кирил Йорданов, явил се като независим, подкрепен от БСП, но преизбран с категорично мнозинство за втори мандат.



Община Варна се зае да пооправи пътя до Златни пясъци



за следващото лято. По-голяма част от трасето е в добро състояние, но проблем са огромните задръствания, които стават на изхода на черноморската ни столица. Ситуацията бе плачевна в началото на настоящия сезон, тъй като закъсняха кърпенето на дупките и полагането на маркировка. Вчера кметът Кирил Йорданов заяви, че пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството е спечелен проект за 4.5 млн. лв. за ремонт на пътя. Реконструкцията ще обхване 7 км - от Икономическия университет до местността, известна като Горчивата чешма. Ще бъде направен обръщач, по който автомобилите ще могат да завиват обратно към Варна. Работата трябва да започне на 20 септември и да приключи до 20 юни. Нерешен обаче остава големият проблем кой да е алтернативният маршрут, който ще замени изцяло сегашния път от града за курорта Златни пясъци. Заради свлачището край "Трифон Зарезан" трасето край брега е затворено повече от две години.



Предприемачите в Русе поискаха облекчаване на процедурата



за внос на работна ръка от чужбина. Във всички производствени браншове все повече се изостря проблемът от липсата на квалифицирани кадри, смятат от ръководствата на Русенската корабостроителница АД, Браншовия съюз на кожарската, кожухарската, обувната и галантерийната промишленост и местната земеделска камара. Безработица в България почти вече няма, но не може да се постигне стопанско развитие без наличието на достатъчна на брой квалифицирана работна ръка и без конкуренция на трудовия пазар, мотивират се предприемачите. Според тях сега действа недопустимо сложен механизъм за наемане на чуждестранни работници. Най-лошо било това, че българските предприятия могат да наемат чужди работници едва до 10 на сто от персонала си.
1
1577
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Август 2007 14:12
Един умрял , погребали го като хората , но продължават да го "анкетират" ... Г-жа Мира Янова "твори" новини ... До Андите и обратно , че и за лайф да остават ... Хубавица ...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД