:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Киберновини

Два нови доклада,

които бяха официално представени миналата седмица от института SANS и от Foote Partners LLC, водят до извода, че екипите по информационна сигурност и техните възнаграждения остават незасегнати от икономическата криза.

Служителите по ИТ сигурността имат повече сигурност и това според докладите е така заради фактори като нуждата от постигане на съответствие с все нови и нови регулаторни норми и изисквания, произтичащи от внедряването на безжични системи и решения за виртуализация, а също така и от нарастващото потребителско недоволство във връзка с пробивите в различни информационни системи и изтичането на чувствителни лични данни.

Докладът, който е подготвен от Института SANS, се базира на онлайн проучването на 2120 главни специалисти по сигурността.

Според Алън Палър, директор проучвания в SANS, най-ценните умения в областта на сигурността са тези, които са свързани с чисто практически умения. Такива са възможностите за компютърни разследвания, тестове за пробиви, засичане на опити за разбиване, както и справянето с инциденти.



САЩ имат най-голям дял във вълната

от измами в мрежата, но Канада (където се генерират 7.4% от всички измами с кликове), Германия (3%) и Китай (2.3%) също допринасят за увеличаването на дела на измамите с кликове през последната година.

---

Страницата подготви:

Александър Василев
323
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД