:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ИТ специалистите предпочитат реда пред парите

В условията на рецесия ИТ специалистите предпочитат да се трудят в компании, които имат висока култура и ред на работа, вместо да приемат предложения за по-висока заплата другаде.

Над 76% от анкетираните в онлайн проучване на IT Job Board смятат културата на работа за важна или много важна, когато си търсят нова позиция, информира "Технюз".

Близо една трета са отговорили, че културата в една организация е по-важна от предлаганата заплата, а 38% я смятат и за по-важна от гъвкавото работно време.

Двата най-важни показателя за добра култура на работа са по-малко йерархичната структура на компанията (за 65% от анкетираните) и осигуряването на зони за релаксиране в офиса (38%).

84% от анкетираните са на мнение, че наличието на подобни условия създава позитивна работна среда, а над три четвърти са убедени, че това би повишило тяхната производителност.

Експертите от IT Job Board съветват ръководителите на ИТ отдели да преразгледат техните работни среди и да ги променят, така че да увеличат производителността на служителите.

Знаехме, че културата на работа е важна, но не сме очаквали нейното значение да е толкова голямо, е коментарът на IT Job Board за резултатите от проучването.
304
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД