:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Сцена

"Татул" без думи гостува в Сатирата

Кога: 4 март
Снимка: Архив на театъра
Пиесата "Татул" е със стилизирана, подчертано българска визия.
Със спектакъла "Татул" Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово, гостува на сцената на Сатирата на 4 март. Постановката на пиесата по романа на Георги Караславов е на Невена Митева и Надя Асенова. В ролите зрителите ще гледат актьорите Лилия Димитрова, Милен Вангелов, Светослав Славчев, Димитрия Милушева, Камен Иванов, Силвия Боева, Славяна Любомирова, Валери Радев.

"Татул" е невербален спектакъл, изграден със средствата на пластическия и физическия театър. Действието се развива през 30-те години на ХХ век в бедно българско село. Младата вдовица Тошка, наскоро загубила съпруга си, живее в разбирателство и хармония със своята свекърва Мариола и нейния по-малък син - Иван. Дните минават в упорит, непосилен труд, в обработване на земята и осигуряване на прехраната. Спокойствието на дома им обаче е смутено, когато в селото започва да се шушука, че Илия - млад вдовец и комшия на Мариола, който често й помага в работата, проявява интерес към Тошка.

Сценичната среда на спектакъла се постига чрез мултимедия, дело на Даниела Трейман, която придава яснота за времето и мястото на действието. За музикалното оформление на представлението са използвани композиции на Теодосий Спасов и на група "Булгара", които умело съчетават фолк, джаз и етно звучене.

Спектакълът има стилизирана, подчертано българска визия, постигната най-вече чрез използвания реквизит - предмети, характерни за бита на българското село през 30-те години на ХХ в.
483
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД