:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦИТАТИ

"У нас има самозван елит. Сега отгърнеш вестниците или пуснеш телевизора и току научиш, че "елитът се събрал". Кой е тоя елит?"



"Един политик преди всичко трябва да научи изваждането, а не събирането, т. е. първо да даде."
91
483
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
91
 Видими 
28 Февруари 2009 00:26
През 46-47 г. Димо Казасов е пратен в Анкара с дипломатическа мисия.След като се връща в София описва във вестник,”Отечествен фронт” мисля, видяното в Турция-мизерия, простотия, примитивизъм.Подчертава , че в България 90% от населението е грмотно , 10% - неграмотно, а в Турция 90%-неграмотно и 10%-грамотно.
След време истамбулски вестник дава отговор на нашия: „ Г-н Казасов вярно е описал живота и хората в Турция. Вярно е , че България е по напред в образованието , и процентите са верни.Но ние сме спокойни за бъдещето на Турция , защото се видя, че и тук, и в България управляват тези от 10-те процента.”
Па не е верно.И Филип и Иван и Ал.Йор.и Жан и Стоян Г. и Симеон и Сергей и Болен са грамотни.
28 Февруари 2009 00:29
http://www.promacedonia.org/pm2/index.html
28 Февруари 2009 01:39
У нас има самозван елит. Сега отгърнеш вестниците или пуснеш телевизора и току научиш, че "елитът се събрал". Кой е тоя елит? Какви са тия хора? Това са певачки, разни манекени, манекенки, поп певци.
Гюзелев сигурно е прочел съседната статия. Но е прав. Разголила циците и вече е елит! Обявил се за педал и.. ами елит! Мамооо! При такъв елит, какъв народ искаш!
28 Февруари 2009 03:11
Акъл не ща, пари ми дай! Или власт, щото тя лесно се превръща в пари. После никой не те пита дали си учил и какво си учил. Щом си богат, значи си умен и учен. Щом си беден, значи си глупав и неук. Това е кредото на днешния елит. Прагматизъм в най–чист вид. Затова сме на това дередже. И не само ние, тъй е по света. Младежта гледа и се учи. Тя ще надмине всички очаквания.

По въпроса за големите идеи съм скептичен. Сега няма, няма и да има занапред. Дори и да се появят, няма да ги рзпознаем. Защото ще сме тъпи и няма да ги разберем. Или защото сме прагматици, а големите идеи не носят пари а искат жертви. Или защото десетилетия сме живели в трепетно очакване на светлото бъдеще, а се върнахме в най–мрачното минало. И лидер да се появи, ще го обявим за луд и ще го оплюем. А може и на кръст да го разпънем, вече се случи един път. Това е. Подивяваме бавно, неусетно почти...
28 Февруари 2009 03:57
Не прочетох статията, но прочетох мненията. Харесаха ми ....
28 Февруари 2009 06:44
Да бе Светло.
Дори един тук се провикна "ПАРИ‌ МИ‌ ДАЙ"
Да пари ми дай, викат 4-5 милиарда тъпунгели около света.
Да и пари се дават, но стотинки.
Номера е да ги имаш, акъл требе. А имаш ли акъл имаш пари, имаш власт.
Пари и власт не се дават бе другарю Ксенон.
28 Февруари 2009 07:19
Не мога да ги разбера историците като този! Историята на българската държава започвала от Хан Кубрат?! Била ли е държавата на Кубрат на юг от Дунав?Не! Ами тогава? Да, прабългарите са ни оставили името, но не случайно Паисий е написал "История славяноболгарска"!
28 Февруари 2009 07:28
Бе и ти си прав....докато не го гръмнат на някое кьоше като Кюлев или не те изправят до стената като Чаушеско ... щот всяко удоволствие се заплаща...рано или късно ...
28 Февруари 2009 08:04
демокрацята значи и дисциплина..., но преди това е колективната културата, която изглежда по съвсем различен начин при швейцарските високопланински говедари и софийската селяндурска сбирщина
28 Февруари 2009 08:25
Рего,
държавата е СИСТЕМА. Към която принадлежат служителите й /от ръководители до изпълнители/, територията /държави като Полша, Франция, Гърция, Чехословакия и т.н. са с окупирана територия и съществуващо правителство през Втората световена/, законите /изменчиви/ и други елементи. Народът не е част от държавата - тя нему служи.
Интервюто е интелигентно, меко, с много намеци и натвърди.
Лично аз щях да съм по-остър. Ние не щем и да знаем за историята, защото тя е сравнение. И, когато сравняваме постиженията, духа, стремежите на дедите си с нашите...Става едно гадно! Това, което те бавно, с труд и кръв, с акъл и желание са постигали - ние бързо пилеем.
А отдавна е казано - историята учи, че никой не се учи от историята. И - който не помни историята, пак я преживява.
За интервюто и интелигентния човек - [/quote]
28 Февруари 2009 08:59
тоя па с жилетката на хан тервел
28 Февруари 2009 09:57
Интервюиращият пита: "Не е ли обосновано да смятаме ..."
Академикът по история отговаря: "Не." И нито дума по ключовата думичка "обосновано", просто: "оттогава трябва да поставим началото."
Промяната в историята - не в тълкуването на истор. събития, не в научните парадигми в които се развива истор. наука, а в историята!!! няма разлика между истор. наука и история Е съвсем естествено тогава промяната да се дължи на чувства и комплекси и ... на "историческа (та) пропаганда е остаряла."
Хммм, след такива "мисли" властимащите могат да се обърнат само към чувствата ви и към пропагандните ви умения. Не се сърдете на "акъл" и не се идентифицирайте чрез разграничение с манекени и поп-певци, щото олеквате повече и от тях. Политиците поне не смеят да се наричат интелектуален елит.
28 Февруари 2009 11:15
Един път да прочета верното твърдение относно отношението между понятията държава и граждани(народ).
Като прочета мнението, че държавата това сме ние -хората/гражданите/народа става ясно колко разбира за какво иде реч. И то почти винаги с такъв апломб и слюнка в утата!
На генек
28 Февруари 2009 12:27
При такъв елит, какъв народ искаш!



С извинение, ще предложа нещо неразрешимо, откак свят светува - от типа "кое е първото, кокошката или яйцето".


Та - При такъв народ какъв елит искаш?


Предварително си посипвам белите власи с пепел и диаманти.


28 Февруари 2009 12:31
Генек мили ,
Моят Чарли те поздравява , но мен не питай за "историци" ... Първо , много се навъдиха , а второ , че и по-важно , нито един от тях няма вниманието си , към Проблема за историческия опит на българите , като Проблем на общия Разум в историческата практика на тяхната Общност и Държава ... Баф ... Отчайващо малко биват в съществото на своето занимание , Етичните люде в родната ни наука ... Казвам това без нихилизъм , защото с Чарли все , че и уж , се надяваме на най-новата ни История ...

28 Февруари 2009 12:31
Много добра статия! Рядко се срещат такива напоследък - дори и с чувство за мярка!!
28 Февруари 2009 12:41
Стамболов е човекът, поставил основите на модерната държава, а Стамболийски извади страната от криза след националната катастрофа и трите войни. Съвременният човек едва ли може да си представи трудността на подобни задачи. Такива цели не могат да се постигнат без идеи, визия и липса на управленски способности. Политическите опоненти са били много по-късогледи и далеч по-неспособни като държавници. Вярно, при Стамболийски земеделските бригади са действали по правото на тоягата, но както пише Миша Глени, Стамболийски никога не е имал намерение да забранява политическите партии.
И двамата стават жертви на политическите си противници. Което идва да покаже, че общите политически нрави са били далеч от сегашното разбиране за демокрация. Въпросът е как да бъдеш демократ в общество без изградени демократични традиции. Системата ще те изхвърли като непригоден. Затова не можем да съдим за събития от преди 90-100 години със сегашните критерии.
28 Февруари 2009 12:41
Господине Mexikanski Vozhd,

Не сте ме разбрали правилно. Може би защото сте прочели само първата фраза от поста ми. Впрочем Вие сте една добра илюстрация на развитата в него теза.
28 Февруари 2009 13:23
Първото споменаване на България било триста и някоя година...
Ка-хъм...
Споменаването на българите в арменската история го няма ?
Мислех да коря пак историята, че не е наука, ама май в този си вид е последната останала идеологическа дисциплина.
Поне докато марксо-ленинизъма се оттече ...
.
Струва ми се, че историците завършили преди 1990 имат своя вътрешна задача за решаване - преодоляване на набитите в главите им болшевишки идеологии...
И по малко трябва да се изказват, да си имат едно наум...
Като мине повечко време, може.
28 Февруари 2009 14:05
Круелка : "Въпросът е как да бъдеш демократ в общество без изградени демократични традиции . Системата ще те изхвърли като непригоден. Затова не можем да съдим за събития от преди 90-100 години със сегашните критерии. "
Кучето ми : Круелка , в този брой Вестникът поставя във фокус дори , Въпроса за критериите в обективната ни оценка за състоянието на актуалния общ живот , който си страдаме ... Събери вниманието си в три дописки поне ... И ще се увериш , че 90-100 години не стигат ... Иначе , Мадам , приемете честното умиление на Чарли ...

28 Февруари 2009 14:26
Няма нужда от големи водачи, защото няма големи идеи.



Напротив, има нужда от големи водачи, защото има големи проблеми и прекалено много затънали в песимизъм и примиренчество българи. Извеждането на България от блатото, систематично вкарвана в него през последните двадесет години, е идея и задача, достойна за голям водач.
ПП.
Този голям водач трябва да е готов да понесе тоталното оплюване, на което ще бъде подложен от сегашните властимащи и техните клакьори във форума и медиите.

Edited by - Mitev on 28/2/2009 г/ 14:33:38

28 Февруари 2009 14:40
Митев,

Виж поста ми по–горе.
28 Февруари 2009 14:40
Иначе е прав, че няма идеи сред хората.
Което е голям фал.
Целите на развитието са размити, не обединяват хората
28 Февруари 2009 14:57
Не е изобще по темата, ама нека попитам:
Дека си , бре Сократе-май?
Откак те курдисаха за тва интервю те нема никакъв.
Жив ли си, здрав ли си?

28 Февруари 2009 16:08
Целите на развитието са размити, не обединяват хората



дъртреалист,
това е закономерен резултат от съзнателно и упорито провежданата в последните двадесет години партийна, медийна и културна политика. Целта е маргинализиране на народа, това е удобно за политическата мафия, нарекла себе си политическа класа или политически елит.

28 Февруари 2009 16:09
Бай Хасане,
на мен също ми липсва Сократа.

28 Февруари 2009 17:16
Абе, зачезна нейде. И се усеща липса на интелигентизъм в дискусиите.
Та вече стават по-интересни за някои "ора".
28 Февруари 2009 17:21
Сократ е срамежлив по природа...
И най-вече след "осветляването"!
Не го бъзикайте, и не го сравнявайте с тъпанарщината ни, моля ви!
28 Февруари 2009 17:58
"Наблюдавайте младите и ще видите, че се стремят не към някаква идея, а се интересуват от това какво ще им даде възможност по-бързо да се реализират и да получават повече пари."
------------
Беше много, ама наистина много отдавна. Ентусиазираният от големите идеи български народ "наливаше основите". Но това го вършеха големите, а ние бяхме дребни ученичета... В прогимназията имахме един риж, луничав съученик, чието истинско име надали съм знаел някога, но прякора му беше Хитона. По това време в часовете по руски "изучаваме" творчеството на Пушкин, а в случая, конкретно стихотворението "Узник". Хитона е посочен от тов.Бебровска да преведе следните няколко стиха:
.....
Мы вольные птицы; пора, брат, пора!
Туда, где за тучей белеет гора,
..... и т.д.
И Хитона превежда с патос:
"Ний сме волни птици; ПАРИ брат, Пари!..."
------------
А беше толкова отдавна, във времето когато във въздуха се носеха толкова големи идеи и навсякъде се говореше само и единствено за тях... И на всичкото отгоре излезе, че Хитона бил превеждал правилно.
28 Февруари 2009 19:05
Лицето му издава раздразнен и уморен, но волеви и работлив човек.
28 Февруари 2009 20:05
И на мене ми липсва Сократ!!!
Да не е останал засегнат от писанията на ЧФ??
28 Февруари 2009 20:36
Надявам се, че приятелят Сократ-май е в добро здраве, но има срочна поръчка за превод на нова книга и тази е причината да не се появява във форума. Дано.
28 Февруари 2009 20:53
Странна работа...Щом почна да си мисля за достойнствата на изредените по-горе велики мъже и винаги пред очите ми застават Сталинчета - по- големи, по- малки...с мустаци и без...с лула или папироса...Що тъй?

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
28 Февруари 2009 21:09
Ето още един, които не е искал акъл от никого.
28 февраля 1909 года
Газета "Русское слово"
(По телефону от нашего петербургского корреспондента).
Вчера вечером король болгарский отбыл из Петербурга за границу.
День рождения короля Фердинанда прошел в приеме целого ряда депутаций: от болгарской учащейся молодежи, от г. Петербурга, от болгарской депутации петербургского славянского общества, от военной депутации из Болгарии и т.д. Король присутствовал по случаю своего дня рождения на богослужении в католической церкви пажеского Его Величества корпуса. [...]
(От «Петербургского агентства»).
(снимка: натиснете тук)
28 Февруари 2009 21:31
Пояснявам на мало и голямо, учило, недоучило и преучило.
1. Византийско робство никога не е имало. Византия не е била държава на гърците, а на православните християни, вкл. българите. Факт е, че има императори славяни, арменци.
2. Турско робство е било през първите 3 - 4 века от петвековната турска окупация. Последните стотина години е било "турско владичество". Това се дължи на договорите между европейските сили и османската империя, както и консулите на европейските сили в българските градове. Турско насилие е имало през този период, но такова е имало във всяка европейска държава от страна на феодалите и властимащите спрямо обикновенните хора.
3. "Турско присъствие" има сега, след 1989, благодарение на несъразмерното присъствие на ДПС в политическия и стопанския живот, което се дължи на външен натиск и ограничения ни държавен суверенитет.
28 Февруари 2009 21:41
Ще му дам аз на Сократ-май , експресен превод , че и извинителна бележка за отсъствия ... Баф и да се яви , че много им стана на "литературите" му ... Кучето ми е наясно , че все пак , реч е за гранули , но ние какво , трева ли пасем ...

01 Март 2009 04:59
Стига си се вталявал, братко генек.
Знам, че си умреш да избиеш стари чивии, ама нема смисол да се праиш на интересен за щяло и нещяло.
Благодарим ти /съвсем сериозно/ за сводката, Змей...радвам се, че наший Сократ е жив и здрав.
01 Март 2009 05:08
И не си съвсем прав, че кат го нема Сократ "... се усеща липса на интелигентизъм в дискусиите.", братко генек.
Я виж къв "интелигентизъм" лъха от следното откровение на глухарчето:
"2. Турско робство е било през първите 3 - 4 века от петвековната турска окупация. Последните стотина години е било "турско владичество". Това се дължи на договорите между европейските сили и османската империя, както и консулите на европейските сили в българските градове."
Немало било интелигентизъм, а?

Редактирано от - Bay Hasan на 01/3/2009 г/ 05:10:20

01 Март 2009 08:08
Бай Хасане,
изобщо не съм имал предвид теб с "ората". Макар че опитите ти /доста успешни/ да се правиш на неграмотен, може и да предизвикат подобнипомисли. Но - честна дума /тя, впроем, всяка моя дума е честна! / не става дума за теб. А за определен тип кретеноиди. С теб може да се спори /макар да се втеляваш за "наш Амет"/ и някои други темички.
Що се отнася до мнението на сухар. Прав е човекът. Няма Византия! И никога не е имало. Измислица на немските историци през ХIХ век, за да наблегнат на Римската империя и "продължението" й - "Свещената римска империя на немския народ". А Източната Римска империя си е съществувала. Империя! Дор до петнадесетия век номинално.
Въпросът за робство и владичество е изясняван многократно. Емоционално всяка чужда власт е робство. Особено, ако е идеологическа - в случая религиозно различна. Имало е българи на високи постове в Османската империя, но - само след смяна на вярата.
А през последния век е имало православни и в Държавния съвет, и другаде. Фасада, но позакриваща реалността за онзи, който не иска да надникне зад нея.
Лично мое мнение е, че историята си е история, днешния ден е днешен ден. И за историята трябва да се мисли постоянно - но само като пример и урок. Не конкретно, а алгоритмично.
Честита Баба Марта!
01 Март 2009 09:56
Три фрагмента, за акъла и властта.?
--------------
На митологиите , на фантазните измислици и конструкции на въображението , пръв се противопоставя Хезоид. .
Какъв титан.В онези далечни ненормални робски и робовладелски времена , да предскажеш , че прогреса ще се реализира в ущърб на експлоатираните и потиснатите .
--------------------
, , Има един велик факт , ….., казва Маркс.От една страна , подбудени за живот са такива промишлени и научни сили , за каквито не се е подозирало в нито една от предишните епохи на историята на човечеството.
От друга страна , забелязват се признаци на упадък , които далеч надхвърлят всички известни в историята ужаси от последният период на Римската империя.
…..Със същото темпо , с което човечеството подчинява природата , човека става роб на другите хора или на собствената си подлост…..
Маркс 14 април 1856 година.
Какво велико предсказание и колко яко обяснение за истерията на психично болната раса.
----------------------------
, , Преди 20 години Маргарет Тачър разби или приватизира традиционните индустрии като корабостроене, миньорство и автомобилостроене и заложи на финансовата индустрия по примера на големия брат в лицето на Америка…."Това промени и обществото. Британците от пестеливи хора се превърнаха в алчни зверове, които залагаха само на бързите печалби на всяка цена", Според Тони Парсънс в затворите има хора, които са причинили много по-малко страдания, отколкото шефовете на банките, които наскоро се извиниха по телевизията.
"Това беше много лоша актьорска игра, без истинско съжаление", убеден е той. "Аз знам, че нищо няма да се промени, ако набучим главите им за назидание пред банките. Но независимо от това трябва да го направим. Може би след това ще се почувстваме поне по-добре", разсъждава писателят.

Великобритания стана страната на страха и отчаянието
Дата: 01.03.2009
----------------------
А какво ли стана в България през тези 20 години за да стане БЛАТО ?
Не искали акъл.А какво стана с ресурсите-парите , предприятията , земята , с този земен рай България.
Честито започване на стопанската година , под непосредственото ръководство на най можещите , най знаещите , най … най , .. най .. , аз съм казвал кой?
Баба Марта да ви е на помощ , в битката за оцеляване!?


01 Март 2009 10:10
Сухар, за Византия и византийското "робство " си прав, както и за 4-те века османска власт. Но това, което си написал :
Последните стотина години е било "турско владичество". Това се дължи на договорите между европейските сили и османската империя, както и консулите на европейските сили в българските градове. Турско насилие е имало през този период, но такова е имало във всяка европейска държава от страна на феодалите и властимащите спрямо обикновенните хора.

е много различно от онова, което са писали съвременниците на последните стотина години владичество- прочети тогавашната българска преса, прозата на Ботев, който може да е емоционален, но е свидетел ! До края на това владичество по пазарите на Цариград са се продавали християни като роби...! Вазов е намерил много точна дума "иго"- от старобългарски- ярем, хомот. А в уикито- "Иго- Състояние на чуждо държавно управление, при което дадено население е обезправено и лишено от възможността за самостоятелна политическа, икономическа и културна изява"- това е доста различно от положението на хората в Европа..... Самото сравнение на българските земи през 19 в. с европейските държави е смехотворно- какъв феодализъм в Европа през 19-ти век...?

Редактирано от - Benedicta на 01/3/2009 г/ 10:22:46

01 Март 2009 10:21
А това
"Турско присъствие" има сега, след 1989, благодарение на несъразмерното присъствие на ДПС в политическия и стопанския живот, което се дължи на външен натиск и ограничения ни държавен суверенитет

Просто не е вярно, защото има един български премиер, много оплюван, който единствен НЕ допусна ДПС във властта- нима на него не са искали да влияят "външните сили" ? Същият наистина не се поддаде на външен натиск и не позволи настаняването но косовари в БГ. Та включването ДПС в управлението е пилитическа игра на НАШИ партии, които използват твръдите електорални позиции на Доган за собственото си присъствие във властта, а не толкова резултат на външен натиск. Който не иска да се влияе от външни сили , намира начин...
01 Март 2009 11:44
Струва ми се, че е израз на комплексираност да се изживяваме като велика и най-стара нация в Европа. В същото време не си даваме сметка, че ставаме на моменти смешни с изхвърлянията си по отношение историческите находки по българските земи. В края на краищата какви сме ? (Пра) българи, траки , славяни ?
01 Март 2009 11:54
, , Просто не е вярно, защото има един български премиер, много оплюван, който единствен НЕ допусна ДПС във властта- нима на него не са искали да влияят "външните сили" ?

, , Който не иска да се влияе от външни сили , намира начин...”
---------------------------------
Вярно е , намира начин , не се подава на влияние , направо ни продава на чуждото влияние , този богатир в нашата история.Най българските неща станаха чужди.
Даже и банките , даже и най голямата и най българската , за която тепърва ще си скубят
Лакардии.Не ме карай да ти го покажа с Бюлент Еджевит и Махмуд Джейлан, за проекта "Горна Арда" и как искаше на кон-цесия на турците да я даде.


Плачи , мълчи , бягай-монашеският принцип , по късно е интелектуализиран на
ora et labora (ора ет лабора) — моли се и работи, това е преработката на Бенедиктинският орден.
Молете се , работете и цИлувайте ръка за прошка , за най героичният премиер , дето не се е подал на външно влияние , а е продал България , чисто и просто на външното влияние-за няколко сребърника.
01 Март 2009 12:13
На стадо водач не трябва, пастир със здрава гега трябва.
01 Март 2009 15:55
Самотен глас се рее низ форумното ширине,
откъм психиатрията иде, към безсмислието се стеле....
01 Март 2009 16:15
Струва ми се, че е израз на комплексираност да се изживяваме като велика и най-стара нация в Европа.
Няма какво да ти се струва! Точно така си е! Няма връзка с темата( или пък има) , но искам да споделя . Днес бях на руски празник- Масленица! В града , в околностите на който живея има доста силно руско присъствие. Имат си църква, организации, свои клубове. Българите са повече. Особено в последните 5-6 години станаха много. Но! Никога не съм чул или видял да са се организирали за някакъв празник. Да са си направили някакво честване. Може би има значение и това , че българите са 95% печалбари, докато при руснаците имат вече едно обособено ядро живеещи за постоянно тук. Та с риск да ме оплюете като дудук мога да кажа-никакво сравнение. Театър, детски състави, вестници това са само малка част от това което правят " дивите и нецивилизовани азиатци"-руснаците. А интелегентните българи имат само една две кръчми. Но сме велики на масата (и във форумите). Опитвал съм да организирам някакво подобие на общност. Имам възможност да отделя някакви средства. Познавам поне още трима-четерима бг.бизнесмени. Но , глас в пустиня. Никой не го интересува. -"Кой? Аз пари да дам за църква! Или пък за фолклорен детски състав! За театър! Ти луд ли си бе?!" Ето това беха в мек вид отговорите. Но елате да видите в кръчмата, по влияние на ракийката и чалгата! Всички сме патриоти и родолюбци! Казах си го: Сега можете да ме почвате.
01 Март 2009 16:26
Твърде странни разсъждения за един професор.Народ без водач е обречен на изчезване.След паметният 9-ти септември все още неможем да се освестим като народ, именно поради подобни идеи за интернационални концепции.Колкото до липсата на идеи, това е още по-натрапчиво, тъй като в условията на глобализацията, на малка и самобеззащитна България, именно водачът е гаранцията за оцеляване в национален план.Демокрацията у нас ще я има едва след именно такава самоиндентфикация.Очевидно професорът е представител на една официално отречена система.Друг е въпросът, че т.н. преход ще е свършил едва след приемането на водача като такъв.По-интересно е , каква е причината за подобно творчество и не е ли симптом за предстоящи новини.
01 Март 2009 16:31
И защо са такива българите, Валери?
01 Март 2009 20:07
Ленин навремето изгонил аристокрацията , интелеигенцията и офицерството НЕприели болшевизма.
В изгнание те си създали свои малки Русии по целия свят. Защото по природа такива хора са създатели.
Нашите кютуци след Девети не повториха грешката на Ленин. Изтрепаха всичко читаво и сега се чудим що сме такива говеда. Ми като се роди нещо свястно то се оглежда стреснато около себе си - вижда само дзверове и бега като от огън.Те така те.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД