:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия откри международен полицейски център на Мондиала

Шефът на отдела за сигурност във ФИФА похвали домакините за взетите мерки
Снимка: sports.ru
Владимир Колоколцев (с костюм) разглежда Центъра за международно полицейско сътрудничество.
В Домодедово, Московска област, бе открит международен център за полицейско сътрудничество, който ще работи по време на световното първенство. Той се намира на територията на Института за повишаване на квалификацията на кадрите на руското МВР. Самата церемония бе посетена от вътрешния министър на страната Владимир Колоколцев, а присъстваха също представители на посолствата на страните - участнички на шампионата, личния състав на института, както и полицаи от други държави.

В работата на центъра основната роля ще имат т.нар. офицери за свръзка, които са изпратени от страните участнички в помощ на руските им колеги. Има полицаи и от домакина на следващото световно - Катар, които пък ще придобиват опит. В Домодедово ще работят сътрудници на руската криминална полиция, на Интерпол, на тиловите служби, а също така специалисти по въпросите на миграцията, по охраната на обществения ред, по подсигуряването на големи международни мероприятия, както и много преводачи.

"Според световната практика всяка държава, домакин на големи международни събития, създава временен орган за управление, който трябва да взаимодейства с представителите на полициите от чуждите държави. С всяка от тези страни са подписани протоколи за двустранно сътрудничество. Основната цел на съвместната ни дейност ще е свеждането до минимум на нарушенията на реда от страна на феновете в регионите, в които ще са мачовете. Особено внимание е отделено на събирането на комплексните мерки по безопасността в единна система - обясни Колоколцев. - Имаме вече опит от организирането на зимните олимпийски и параолимпийски игри в Сочи през 2014-а, както и на Купата на конфедерациите през 2017-а. Нашата обща задача е да реагираме във всяка ситуация бързо, грамотно и в рамките на правото."

"Благодарен съм на руските органи на държавната власт за добрата организация на този шампионат, както и на турнира за Купата на конфедерациите миналата година. Мога да кажа, че всички мерки, взети за осигуряване на безопасността са прекрасно подготвени" - похвали домакините шефът на отдела по сигурност към ФИФА Хелмут Шпан.
753
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД