:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 188
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Азбуката на Васил Попов

Най-сетне някой да не жали несправедливата си участ, да не ползва автобиографията за разчистване на сметки, да не изтъква как мразил тайно властта преди "десети" и как тя явно го мразела. Това е напусналият ни актьор Васил Попов в "Изповед без причастие" (изд. "Синева"). Споделя "пороците" си: "С мярка!". А точно мярката е изненадата в оказалата се предсмъртна изповед. Мяра в думите, която е за завиждане и от цял живот пишещите. И най-вече мяра по отношение на спомените за хора.

"Азбуката на моя живот", отбелязва в началото. Хваща буква и почва с нея: Д - детство, дом; П - професия, и т.н. За читателя остава азбуката на благородството. И поне дузина истории, които само животът може да измисли... "Уж всички знаем, че смехът е здраве, че смехът лекува, а често забравяме този великолепен лек. Да сте видели магаре да се смее? Не! Значи - да не ставаме магарета."
104
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД