:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Училищният лекар да се грижи за профилактиката



и за хронично болните деца, иска депутатът от БСП Ива Станкова, цитирана от БГНЕС. Тя заедно с народни представители от тройната коалиция е внесла промени в Закона за здравето, които регламентират връщането на докторите в училищата. Имунизациите обаче трябва да останат грижа на семейните лекари, смята Станкова. Статистиката показва, че 37% от децата в училищна възраст имат вече някакво хронично заболяване, което с възрастта ще се задълбочава и затова трябва да бъдат наблюдавани, допълни тя. Депутати от опозицията считат, че има опасност училищният лекар да изземе някои от задълженията на джипитата, уточни Станкова.



До Гергьовден тръгва градската автолиния



Русе-Гюргево. Това бе договорено на работна среща между представители на българската и гюргевската община в румънския град вчера. Засега обаче по нея ще се движат само русенски превозвачи, тъй като румънците все още нямат възможност да осигурят подходящи автобуси. От Гюргево помолили маршрутите на българска територия да включват големи магазини и супермаркети.



Агресията е основен проблем



за две трети от децата. Данните са от социологическо проучване на МБМД, представено в Свиленград, съобщи агенция "Фокус". 60% от децата страдат от болните форми на агресия, заяви психоложката Мадлен Алгафари. Според нея тези проблеми възникват, когато се потиска здравата, първична агресия, която всъщност е полезна при самоутвърждаването на детето като личност.
2
1178
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Март 2007 06:45
Училищният лекар да се грижи за профилактиката
Тази дейност се изпълнява отлично от опитна сестра, детски профил. Лекар не е нужен за тази цел.
20 Март 2007 08:16
Сега основната работа на училищните медсестри е да одобряват медицинските на дечурлигата , иститски или фалшиви - без значеиние.Няма да е лошо и да работят тоест да отговарят за профилактиката на хроничните деца.Одобрявам
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД