:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 485
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Медсестрите в Либия съгласни да се борят за евродепутати

Снимка: "Сега"
Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна Вълчева са съгласни да се кандидатират за евродепутати.
Поне четири от медицинските сестри в Либия и д-р Здравко Георгиев са съгласни да бъдат издигнати за кандидати за евродепутати, ако това може да им помогне да се спасят от затвора. Това съобщи д-р Георгиев пред "Сега". Той обсъдил въпроса по време на 15-минутното си свиждане при сънародничките ни в четвъртък и със съпругата си Кристияна Вълчева вчера. "Вярваме в чудо и затова всичко, което може да се направи в България за нашето спасение, го приемаме", обясни Георгиев.

Идеята сестрите да станат евродепутати и да получат имунитет първо беше лансирана от Бойко Борисов и неговата формация ГЕРБ. Те обаче предлагаха всички партии да се ангажират с това и да поставят на избираеми места в листите си петте българки и Георгиев. Имаше и идея за единна национална листа, в която на първите 6 позиции да бъдат медиците ни от Либия. До този момент обаче нито една политически сила не е поставила медсестрите в челните редици.

"По-добре е в Европейския парламент да влязат опитни политици, които да продължат борбата за освобождаването на медицинските сестри", препоръча наскоро Мишел Тоб от асоциацията "Заедно срещу смъртното наказание". Официално идеята медсестрите да бъдат издигнати за кандидати за евродепутати беше лансирана миналата седмица в негово присъствие и в присъствието на омбудсмана Гиньо Ганев. Инициативен комитет тогава обяви, че ако партиите не се съгласят с идеята, ще ги издигнат от свое име. По закон са нужни 10 000 подписа. Утре във Варна започва подписка за това.

За Триполи заминават адвокатите Георги Гатев и Хари Харалампиев за делото на мъчителите срещу сестрите ни в неделя, научи "Сега". Сънародничките ни обаче се колебаели дали да се явят в съда, защото продължават да нямат преводач. Освен това преди две заседания офицерът Джума Мишри си позволил обидни нападки срещу тях след края на съдебното заседание.
38
1937
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
20 Март 2007 00:55
/:/ Медсестрите в Либия съгласни да се борят за евродепутати
......................................... ......................................... .....................................
И аз съм СЪГЛАСЕН!
Ще гласувам ЗА! тях!
20 Март 2007 03:47
Гласуването "против" не отговаря на моите нагласи, а гласуване за нещастите сестри очевидно би било "против" великия ислям-социалист Кадафи и шайката му, а не за. От 91-ва година насам не е имало организация която да надхвърля минималните ми изисквания, за да гласувам за нея. Въпреки това, този път щях да отида и аз, ако не бяха сменили закона.
*
Туй сигирно е единствения случай, когато избора на П39 не само, че не е последен в моята класация, но даже съвпада!
20 Март 2007 03:48
П а р а г р а ф , н е м и с л и ш л и ч е т о в а щ е и м а м н о г о н е г а т и в е н е ф е к т в ъ р х у Б ъ л г а р с к и т е н а ц и о н а л н и и н т е р е с и ? Т о в а н е с а м а л о в а ж н и п о з и ц и и и т р я б в а д а с и и м а п р и о р и т е т и ! Т р я б в а д а с е н а м е р я т д р у г и н а ч и н и д а с е о п р а в д а я т с е с т р и т е . Н е д у п о с т и м о е д а с е п о з в о л и н а Л и б и я д а н и п р е ч у п и п о д п о д о б е н п о л и т и ч е с к и н а т и с к и д а п о в л и я е н е г а т и в н о в ъ р х у б ъ д е щ е т о н а е ф е к т и в н о с т т а н а в ъ н ш н а т а н и п о л и т и к а .
20 Март 2007 05:18
бумеранг, ако влязат сестрите в европейския парламет, със сигурност нема да се справят по-зле от оня чукундур с мейловете ... как му беше името ... димитър стоянов.
20 Март 2007 05:20
Съветниците на медсестрите са кръгли идиоти!
20 Март 2007 06:28
И аз бих гласувал за тези наши нещастници, стига номерът да мине. Идеята не е лоша и защо не. ФЛ, а ти какво предлагаш брат? Сестрите да пеят американския национален химн или този на Борат "Казахстан".
20 Март 2007 06:29
Скапани адвокати.
20 Март 2007 07:29
Ако, някоя организация предложи мед. сестрите за евродепутати , тогава и само тогава аз ще гласувам на тези избори , ще гласувам за тях , и то независимо кой ги е предложил.
20 Март 2007 09:28
Добре де гласуваме за тях. идеята е добра. И какво става после? Ако ги изберем как оня мангал ще ги пусне да си тръгнат от либия и да отидат в брюксел?
20 Март 2007 09:39
Идиотизма на т.нар. "Инициативен комитет" няма граници!
Съгласно закона за "Избор на евродепутати" това е пълна безмислица!
За мен пък е някаква тъпа PR акция.
20 Март 2007 10:00
интересно от коя политическа партия ще бъдат издигнати...............
20 Март 2007 10:03
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 20/3/2007 г/ 10:11:47

20 Март 2007 10:05

НЕИЗЧЕРПИМИ са възможностите за получаване на ДЕВИДЕНТИ на , , гърба" на тези обречени хора!!!!!!!
20 Март 2007 10:06
Идиотизма на т.нар. "Инициативен комитет" няма граници!
Съгласно закона за "Избор на евродепутати" това е пълна безмислица!
За мен пък е някаква тъпа PR акция.

Въобще не е тъпа и почти не е Пи Ар акция. Сигурно си се сетил да си зададеш въпросът "Кой има изгода от промяната на току що приетия закон за изборите? Кой иска да каже , че държавата абдикира от борбата за медиците? и най сетне "Кой иска изборите за евродепутати да се забавят ?" , ако не и да се отменят за "известно " време . Ако намериш само един правилен отговор , останалите излизат сами.
20 Март 2007 10:12
С нещастието на хората не трябва да се спекулира!
Така знам, така го казвам!
20 Март 2007 10:15
според мен с тази идея се смесват две неща.
първо, в европарламента се изпращат личности с постижения в своята професионална област, които с опита си могат да постигнат напредък и за страните от съюза.

второ, в европа не съществува такова нещо като избиране на един популярен кандидат, който после да се откаже в полза на един не толкова избираем. който се кандидатира, той е готов и да работи поне един мандат.

трето, ако всеки от четирите милиона избиратели в българия внесе един процент от годишния си доход, което при 500 лв месечна заплата е доброволен данък милосърдие (ддм) от 60 лв, ще имаме повече очи да молим другите да свършат нашата работа. на мен лично ми е много неприятно да слушам, че освобождаването на сестрите от първи януари насам е ангажимент и на ес, в края на краищата ес няма вина за положението, в което се намират.
20 Март 2007 10:19
Аз пък ви казвам , че ако ги издигнат ще гласувам за тях , най - малкото защото не са част от статуквото и не са "професионални" политици.
20 Март 2007 10:29
И аз определено бих гласувал за тях! Поне тогава гаврата на МАНГАЛА няма да е срещу безименни бьлгари а срещу евродепутати ... поне малко променя гледната точка ...
Какво друго остава? Да чакаме наште (и европейските) "КАДЬРНИ" ???? политици и депутати да ги изкарат ли? Те в такьв случай ще си изгният там! Как не ги е срам наште политици нагушили се с червиви парички и еврофондове да си седят на топличко и да си чешат *****, при положение че хората които трябва да защитатват седят и гният в арабски затвор от години под стькмени обвинения ... е как да не фанеш афтоматчето и да караш наред, А!!!???

Редактирано от - bot на 20/3/2007 г/ 10:46:10

20 Март 2007 10:35
Разбира се , че не трябва да се спекулира! Този въпрос , въобще не е дискусионен! Но , другото... кой, как и защо, си мисля , че трябва да се нищи
20 Март 2007 10:41
Интересно, че никой не се възмущава от абсолютната гавра над български език от доблестния Boomerang с пълното му пренебрежение към нормативите на майчиния език, както и неуважение към четящите (ако се намират такива) този образец на неиндентифицирана до сега писменост, но, пък, веднага се намират чувствителните, поетичните и наскърбените души, щом забележат руски „акцент” в някои от изказванията и започват да викат: „Враг не пройдет” (изразявам се иносказателно).Но да бъда справедлива – те са единици.
Що касае измъчените мед сестри, задавам риторичен въпрос: докога ще се продължат безсмислените и безрезултатните действия? Както казват руснаците: „Если ты дурак, то это надолго” и ще добавя от себе си: и неизлечимо.Тези действия (предложение сестрите да станат евродепутати) на фона на трагедията изглеждат опереточно, ако не идиотски, предвид етническия манталитет на либийците и особеностите на личността на Кадафи и неговата нагласа.Той не се впечатлява особено от ЕС, действащ, впрочем, егоистично според икономическите си интереси, а още повече от САЩ, които Кадафи счита за враг, особено след бомбардирането преди години на неговия дворец и последвалата гибел на приемната му дъщеря. Ако ти не прилагаш случая към особеностите на социалния живот, религия, ако щеш, егоизма на даден народ и към други нюанси (има, дори, такава наука арабистика), задължителните за знанието на компетентните хора, текущите му взаимоотношения с други сили, значи ти си или глупав или си популист и, в край на сметка, и в двата случая си вреден.
20 Март 2007 11:50
Аз съм против, ДА МРАТ.
20 Март 2007 12:01
Димитова, спокойно, просто бумеранга явно ползва редактор с UTF-16 кодиране, и после като копни и пастне текста в сайта, се получава това удвояване (добавяне на интервал) на текста
20 Март 2007 13:27
Това е извращение с обществения договор. То е все едно управляващото мнозинство да си поиска само вот на недоверие за цялостната си политика и да си го отхвърли, та да може после цели шест месеца да си е на спокойствие. Идеята на изборите за евродепутати е да се избират евродепутати. Останалото си е жива андрешковщина.
20 Март 2007 14:01
STA,
BOOMERANG,
НЕ става въпрос медицинските ни сестри да станат евродепутати, а да бъдат ИЗБРАНИ за такива! Това са две различни неща! Още повече, че...
Всъщност, въпрос на тълкувание на закона е дали НЕдоброволното НЕживеене на тези мед. сестри в България през "последните две години" е пречка или НЕ е пречка те да бъдат избрани за евродепутати?! Но, щом "НЕ сте сами!"- би трябвало българският Съд да тълкува закона в тяхна полза, нали! Чак след евентуалното им избиране ще дойде проблемът с НЕвъзможността им да бъдат РЕАЛНО евродепутати, докато са в либийския затвор!
Но стига и самото им ВКЛЮЧВАНЕ в листа на кандидат-евродепутати- стига това да НЕ бъде изкористено от български партии!!! Надявам се, че мед. сестрите ще проявят РАЗУМ, когато дават Съгласието си да бъдат вписани в листата на някоя партия и НЯМА да дадат Съгласието си за партия, която била управляваща или парламентарна опозиция по времето, когато те бяха арестувани и през цялото време на този абсурден процес срещу тях в Либия!!!
......................................... .......

Чл. 5. (1) Право да бъде избран за член на Европейския парламент от Република България има всеки български гражданин, който е навършил 21 години към изборния ден, има постоянен адрес в Република България, живял е постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, няма гражданство в държава извън Европейския съюз и не е поставен под запрещение, нито изтърпява наказание лишаване от свобода.
......................................... .......
20 Март 2007 14:20
Но, щом "НЕ сте сами!"- би трябвало българският Съд да тълкува закона в тяхна полза, нали!
Страхотно мнение в контекста на темата! Значи, скъсахме се да оплюваме чуждия съд, че действа под диктат, че правото го няма за нищо и др.под.; нашият съд, обаче - ами да, разбира се, той да отсъжда под натиск е в реда на нещата, нали ние сме правите!
Съдът е създаден точно за това - да решава кой - крив, кой - прав. Да приемем, че либийският съд отсъжда неправилно, не приемайки очевидни неща. А българският какво прави? Абсолютно същото, ама в много по-отвратителен и нелогичен вариант - онези поне си слушат вожда на революцията, нашите слушат обикновени бандити.
20 Март 2007 14:30
АНДРЕЙ КУРТЕНКОВ,
Тук става въпрос за ТЪЛКУВАНЕ от Съда на правна норма! А НЕ за заобикаляне или НАРУШАВАНЕ от Съда на правна норма!
Например, ограничението за двугодишна "отседналост"/"уседналост"/ НЕ важи за дипломатите и персонала в българските Посолства и Консулства, за студентите в чужбина и т.н.! Защо?! А защо трябва да важи за абсурдно обвинени, арестувани и съдени в чужда държава български граждани?! А?!
20 Март 2007 14:36
Защото "абсурдно обвинени, арестувани и съдени български граждани" има предостатъчно и в България. Страна, в която беззаконието е норма и навсякъде управляват местни феодали по средновековни правила, няма право да говори на други страни за правосъдие.
20 Март 2007 15:23
НЕ става въпрос медицинските ни сестри да станат евродепутати, а да бъдат ИЗБРАНИ за такива!


Да видим дали съм разбрал: Партия X без никакви задни мисли включва медицинските сестри в избирателните листи. Гражданите, на който им е все тая Дарган или Петкан ще са евродепутати, все пак решават да гласуват за партията X, защото нали "не са сами". Медицинските сестри биват избрани за евродепутати. Кадафи веднага се съгласява, че като евродепутати те би следвало да имат дипломатически имунитет в Либия. Кадафи освобождава сестрите. Те подават оставка като евродепутати веднъж дошли на Българска земя и тяхното място се заема от следващите в листата, хм.... кои ли ще са те?
Добър план, само се надявам Кадафи да не следи форума.
20 Март 2007 15:30
По-нечистоплътно, долно и подигравателно предложение от това не може да се измисли. Наглоста и алчността на тъпият картун пожарникар / не искам да обеждам пожарникарите/ е безгранична. Той е готов с цената на една безмилостна гавра със надеждите на осъдените да изчопли още някой процент влияние. Сега е момента всички честни хора не само в българия а и по света за го заплюят публично и да бъде осъден за гавра с обречени хора.
Освен това в тази идиотщина прозира и подтекста, че те са виновни но ще се опитаме да "изработим" съда.
ПОЗОР И СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
20 Март 2007 17:44
PONGO 76,
НЕ си разбрал!
Кандидат-депутат може да бъде вписан в кандидат-депутатска листа на партия САМО с негово СЪГЛАСИЕ! Сиреч, НЕ може всяка партия да прави имидж с имената на медиц. сестри-те сами ще преценят КОЯ партия заслужава доверието и уважението им!!!
А аз мисля, че почти всички ДОСЕГАШНИ участвали и участващи във Властта български партии НЕ заслужават Доверието и Уважението на тези ИЗСРАДАЛИ заради осемгодишното БЕЗдействие на ДОСЕГАШНИТЕ наши български Гражданки!!!
20 Март 2007 17:49
ТАПА,
Ти откъде разбра, че ГЕРБ има претенции и очаквания мед. сестрите ни в затвора в Либия да "пристанат" на Бат` Бойко и ГЕРБерите му!? Доколкото знам, засега мед. сестрите САМО са дали принципно съгласие да им бъдат издигнати кандидатурите за евродепутати- БЕЗ да са казали на коя партия ще "пристанат"?!
Или греша, а?!
20 Март 2007 18:33
И все пак аз също бих гласувал за тях. Ако не друго това е един директен начин да изразиш подкрепата си и да се опиташ да промениш нещата със лични усилия след като напъните на толкова извратено-елитарни политици не успяха.
Ако не друго това ще даде тема за обсъждане , а надявам се и нещо повече при избора им , на европейските политици.
Ако не друго , дори и символичен , избора им би намесил косвено българския съд в тълкуването на казуса и тяхната вина ( т.е. непризнаването на съдебния процес в Либия за справедлив) . Или греша?
А , че е популизъм - едва ли някой изпитва силни съмнения, но това не пречи идеята да е добра.
20 Март 2007 18:58
METAMORPH,
Досегашните партийни величия се плашат от перспективата 6 от 18-те евродепутати да НЕ бъда техни протежета и под техен конрол! А и това би ги лишило от 33% властване в този случай!
НЕ е "популизъм" искането на Мнозинството от българите да влязат във властта хора, които се "ЖЕРТВИ" на БЕЗдействието на досегашните Властимащи, а НЕ "доверени хора" на ОМРАЗНИТЕ вече за Мнозинството от Народа ДОСЕГАШНИ български партии и вождовете им!
Аз съм сигурен, че Властимащите НЯМА да позволят/те си знаят защо- и аз знам!/ избор на мед.сестрите и доктора за евродепутати! НИЩО НОВО- досегашните "демократични" БЪЛГАРСКИ властимащи и Демокрацията-ДемоОСРАцията им НЕ позволиха на българския Народ и един, дори, само, Референдум!
18 ГОДИНИ ДемоОСРАция и ДемоОГРАБВАция СТИГАТ!!!
20 Март 2007 19:37
Имам основателно подозрение че след прочитане на сия статия Божилов се е засилил накъм Либия с чанте спринцовки.
20 Март 2007 22:10
PARAGRAPH39
Благодаря за коментара ти.
И все пак под "популизъм" имах предвид лансирането на идеята от колоритни БГ политици и евентуалното им възползване от нея. Играта с емоциите и нагласите на масата си е чисто политическо предизвикателство. А на колцина от настоящите ни полителитарни недоразумения можем да се доверим, че ще действат единствено и само в полза на страдащите медици в Либия?
20 Март 2007 22:56
Даже да не съществувашезакона за отседналост, сестрите ни пак няма да могат да се кандидатират, защото лица с/у които се води следствие или имат присъда на може да се предлагат
21 Март 2007 00:03
Тази идея е гадна популистка манипулация. За всеки трезвомислещ е ясно, че сестрите не стават за евродепутати по нито един показател. Просто политиците искат да извлекат дивиденти от нещастието им.
21 Март 2007 00:37
БАБА ЗЛАТКА,
В ГРЕШКА си!
При Демокрацията, когато НЯМА "влязла в законна сила" наказателна присъда срещу някого, той се счита все още за НЕвинен! Една наказателна присъда влиза в "законна сила" след като са изчерпани всички по-горни инстанции за обжалването й/ т.е., присъдата НЕ е била обжалвана пред тях в законния срок, или е била потвърдена от тях/! Присъдата срещу мед. сестрите ни в Либия все още може да се обжалва / и е обжалвана/ пред по-горна инстанция на съдебната система в Либия и те- слава Богу!- НЕ са почнали да изтърпяват наложеното им наказание!
......................................... .....................
З А К О Нза избиране на членове на
Европейския парламент от Република България
/тук: Натиснете тук/

...
Чл. 5. (1) Право да бъде избран за член на Европейския парламент от Република България има всеки български гражданин, който е навършил 21 години към изборния ден, има постоянен адрес в Република България, живял е постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, няма гражданство в държава извън Европейския съюз и не е поставен под запрещение, нито изтърпява наказание лишаване от свобода.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД