:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комисията за личните данни отива на съд за бездействие

Михаил Екимджиев
Остро разкритикуваната от Сметната палата преди месец Комисия за защита на личните данни е дадена на съд за бездействие. Това съобщи адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията по европейска интеграция и права на човека. Внесената в Софийския районен съд жалба е за двумесечно забавяне на решение за монтиране на 7 видеокамери в коридорите на акушеро-гинекологичното отделение „Весела" към болницата „Св. Мина" в Пловдив.

"Решение на комисията трябваше да има още на 10 януари, но те умишлено го бавят, за да може в края на май да изтече договорът на фирмата за видеокамерите", предположи адвокат Екимджиев. Болницата е платила на "Аврора" ЕООД 1439 евро. По-рано имаше и друга жалба на асоциацията срещу монтирани видеокамери в АГ кабинетите, за които пациентките не подозирали. Тогава от болницата обясниха, че целта е да контролират лекарите да не преглеждат неосигурени пациентки и да не вземат подкупи. След решение на комисията обаче камерите бяха махнати от кабинетите.

"Има решение на комисията по втория сигнал и то е, че камерите в коридорите на клиниката не нарушават закона, но документът не е пратен на асоциацията", съобщи вчера Красимир Димитров, член на Комисията за личните данни. Според него обаче по смисъла на закона асоциацията не може да подава жалба, а само сигнал, за който пък няма срокове за произнасяне на решение. Жалба подават само лично засегнати лица.
2
2624
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Март 2007 05:58
Това животно "правен интерес" ознчава на по простичък език: "Ако мине". хората обикновено нямат пари за да оборят един скапан административен акт и така този несъвършен административен акт си влиза в сила и поразява наляво и надясно.
20 Март 2007 08:06
A има ли Прокурор в тази държава поне да ги попита от тази комисия за чувалите с документи намерени у Мирчо циганина?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД