:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 442
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фирма бутилира олио в двора на тубдиспансер

В продължение на 7 г. фирма е бутилирала олио без санитарно разрешително в двора на Белодробната болница в Пловдив, където се лекуват предимно болни от туберкулоза. Освен че ЕТ „Стивинекс 97" е произвеждала нелегално, тя дължи 27 120 лв. за наем, ток и вода на болницата.

През 1997 г. фирмата наема помещение в двора на диспансера, за да го използва като склад. През 2004 г. „Стивинекс" спира да плаща наем, въпреки че новият директор д-р Георги Благоев го е намалил. Тогава се разбира, че в склада се бутилира олио под марките „Класик" и "Слънчеви лъчи" без разрешение от ХЕИ.

Цехът е запечатан, а болницата завежда и печели дело в съда. На 16 март 2007 г. д-р Благоев е въведен във владение като законен представител на Белодробната болница. Имуществото на фирмата в склада е запорирано и ще се разпродава от съдебен изпълнител, за да се погасят дълговете към здравното заведение.

Заради лошите хигиенни условия бутилираното в нелегални цехове олио освен с влошени вкусови качества се отличава и с висока киселинност, заяви председателят на Съюза на производителите на растителни масла Видьо Видев, цитиран от Дарик радио. Той обаче увери, че нелегалните цехове в последните години драстично са намалели.
3
3242
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Март 2007 12:30
А дано да не разпродадат олиото, което е в склада...
20 Март 2007 12:55
С какъв акъл директорът или този който е сключил договора е разрешил производство в болница с такъв риск?При положение, че не са получавали наем, защо не са ги изгонили?А тези от ХЕИ как са им дали разрешително?Всички по веригата явно добре са се спогодили и сега всичко това е за пред хората.Наскоро в двора на една детска градина работник отглеждаше кокошки и учителките услужливо го прикриха.В България само някокво чудо ни пази от епидемии и болести не и отговорните хора!Всичко, което не е забранено е позволено.Браво господа либералисти, постигнахте своето, дори това вземе жертви!
20 Март 2007 14:12
Абе какво се шашкате за глупости- много по-важно е да арестуват всички 13 годишни пикльовци, които за първи път са лъснали ножка на пиратско престъпно порно
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД