:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 473
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Видин руши част от Калето

Кметът на Видин д-р Иван Ценов си е позволил да увреди паметник на културата и затова бързо трябва да възстанови предишния му вид, съобщиха вчера от кабинета на областния управител Кръстьо Спасов, позовавайки се на писмо на шефа на Националния институт за паметниците на културата. Преди месец Кръстьо Спасов потърси съдействието на министъра на културата Стефан Данаилов, защото община Видин беше започнала да засипва отбранителния ров на Калето във Видин с пръст, строителни и други отпадъци. Старата крепостна стена е национален паметник на културата. Институтът задължава д-р Ценов да почисти и възстанови параметрите на рова, гласи едно от решенията, взети от експертния съвет, работещ по случая. В него участват седем архитекти начело с директора на НИПК Георги Угринов.
1
1800
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Март 2007 09:21
Това е най-малката вандалщина. Кметове, частни лица, организации приватизираха даже крепости-паметници на културата, а някои обекти разрушиха безвъзвратно и не им е потърсена наказателна отговорност! Спомням си , че някаква фирма разруши и унищожи дюните и естествената среда в "Слънчев бряг" и какво стана?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД