:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 452
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кампания чисти имиджа на евродепутата

Българите ще бъдат убеждавани, че с вота си не "уреждат" в Брюксел 18 души с високи заплати
Снимка: Николай Дончев
Шефът на държавната администрация Николай Василев обяви, че е готов да даде няколко автомобила на ЦИК, компютри и принтери, за да може комисията да работи пълноценно за предстоящия евровот.
Нов проект за повишаване на избирателната активност ще бъде тестван на евровота напролет. След като изборната томбола показа, че българинът не тръгва към урните дори когато има материален стимул, сега идеята е да се засили разяснителната работа сред населението. Кампанията ще се води от нашето министерство на държавната администрация и експерти от ЕП, които ще чистят имиджа на европейския депутат. "Политиците се страхуват от настроенията у хората, че вотът им ще уреди в Брюксел 18 българи с огромни заплати", призна зам.-министърът на администрацията Мария Девизиева. Намеренията са да се акцентира върху задълженията на нашите представители в ЕП.

Ведомството на Николай Василев обаче разполага със скромните 50 хил. лв. по комуникационната стратегия за тази година и ще ги използва за целта. Парите не са достатъчни и ще се търсят възможности и от ЕС. В най-скоро време представители на министерството ще се срещнат с колеги от европейския офис у нас, за да обсъдят общия план за действие.

ЦИК пък ще финансира кампания как точно да се гласува. Чрез нея трябва да се обясни как се съвместява правото на глас с въвеждане принципа на уседналост, записан в закона за избор на европейски депутати. За пръв път в изборните книжа има декларация, която ще попълват желаещите да гласуват, които не са включени в избирателните списъци. С нея те трябва да декларират, че имат настоящ адрес и са живели в страната или държава от ЕС поне 60 дни през последните 3 месеца. Текстът на декларацията още не е одобрен окончателно от ЦИК.

"Очакваме в петък изборните книжа да бъдат публикувани в "Държавен вестник", съобщи министър Николай Василев. Вчера ведомството му обяви обществени поръчки за бюлетини, изборни книжа и за пликове. Заявката за бели непрозрачни пликове е за 6 700 000 броя. За тези избори няма да се поръчват печати за секционните комисии, защото бюлетината не е интегрална. Това открехва вратата към злоупотреби, защото така всеки може да внесе предварително раздадени бюлетини, признаха от министерството на администрацията.

Днес е крайният срок ведомствата да дадат заявките си за необходимите средства за евровота. На 5 април план-сметката ще бъде одобрена от МС. Служба ГРАО е поискала малко над 600 000 лв., обясни вчера Веска Янева, шеф на дирекция "Регионална координация".

---

СРОКОВЕ

До 30 март ЦИК ще определи условията и реда за гласуване в чужбина. Това става ясно от приетата от комисията хронограма за евроизборите. До 4 април партиите, които искат да участват във вота, трябва да представят в ЦИК заявления за регистрация. 5 дни след това трябва да са готови избирателните списъци с българските граждани. Листите на партиите трябва да се регистрират до 14 април, а до 16 април ЦИК трябва да утвърди бюлетината. До 29 април българите, живеещи зад граница, ще имат право да заявят желание да гласуват. Информацията за това колко са те трябва да се изпрати в България до 4 май. До 5 май пък ще се издават удостоверения за гласуване на друго място.
4
2204
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Март 2007 06:20
Василев да прочете следващия цитат:
"...ама тя не гръмнала; а връзките му са с организацията "Баадер-Майерхоф", която отдавна се е саморазпуснала, а съвсем наскоро от затвора ще освободят още по-страшна терористка от Георги Константинов - Бригите Монхаупт, създателка на фракцията "Червена армия" (RAF)... Така че това, което ни изтъкват представителите на НСС, е само знак, който ги издава, че никакво НСС не са, а продължават да си бъдат КДС. И ние ги разкрихме!"
Другарят Нико Василев, член на БКП от 1989 г.
20 Март 2007 08:10
Вместо никито да си прави поредната далавера с наши пари, не е ли по-добре с пример да ни покажат, че са български избраници там?
Не е ли по-въздействащо ако Кунева вземе и защити българските Интернет-потребители от нарушенията на законите у нас от ГДБОП?
20 Март 2007 08:17
По правилно би било заглавието да бъде: "... не уреждат в Брюксел на високи заплати и имунитет потенциални затворници"
20 Март 2007 13:29
Никой не може да изчисти л----та , които тези кретени изсипаха !...

Нима можем да забравим за ден или два какви кретени са , като управляващи и каква политика на ГЕНОЦИД провеждат !...

Ако пак гласуваме за тях НЕ СМЕ НАРОД , а тъпо , глупаво и кретенско ПЛЕМЕ , което си заслужава да бъде тъпкано , унижавано и унищожавано !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД