:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националната кардиология работи без скенер

В Националната кардиологична болница няма скенер, обяви директорът доц. Марио Станкев. На пациентите се налага да си правят тези изследвания в други клиники. Очаква се обаче т.г. здравното министерство да купи нужния апарат, който струва между 1 и 3 млн. лв. Болницата има и само 1 ангиограф, в края на април ще заработи втори. "Затруднени сме да обслужваме всички пациенти с наличната ангиографска апаратура", обясни Станкев.

В болницата постъпват едни от най-тежките сърдечно-съдови случаи, а лечението им понякога надвишава многократно цените, плащани от здравната каса, каза още директорът. Според него недофинансирани са пътеките, по които работят клиниката по съдова хирургия и детската кардиохирургия. Въпреки това доплащането не е приемливо за нас, добави Станкев.
7
6578
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
20 Март 2007 02:17
Това не е болница!Това е морга!....
Комунистическо наследство и комунистическа деийствителност!
Колко пари отиват за национална "култура"?...
20 Март 2007 06:42
1. Става въпрос за бившата Трета Градска Болница.
2. Колеги, на всички желая здраве, но ако някой се разболее от съдова болест, да запомни това име от статията - Марио Станкев: прекрасен човек и страхотен хирург. Готов съм да ходатайствам за всеки от вас пред него. Разбира се, най-добре е да сте здрави, но хора сме, всичко става. 3. ФЛ, пред този човек, Марио, по полиитчески убеждения, ти брат си марксист-ленинец.
20 Март 2007 06:49
струва мезду 1 и 3 милиона??? се ено са аз да каза це утре температурата
на въздуха сте бъде мезду -25 и +35 градуса и тва да е прогнозата
20 Март 2007 08:24
Лежал съм в съдовата хирургия на НКБ, много добре си гледат работата.
20 Март 2007 08:59
Да се каже нещо лошо за Националната кардиологична болница (бивша Трета градска или по-точно Национален център по сърдечно-съдови заболявания) означава, че не се познава болницата и екипа. Там са едни от най-добрите, да не кажа най-добрите, кардиолози у нас. И продължава да е така, въпреки че не малко от тях заминаха в чужбина и се реализират великолепно там. А това е така, защото са работили в много добра болница, кадето са научили много. И да не забравя - тук е единствената специализирана детска кардиологична клиника в страната. Така че, да бъдем по-внимателни с квалификациите.
20 Март 2007 12:08
Болницата наистина е добра и лекарите, особено в детското отделение са на високо ниво. Дано да успеят да се преборят с министерството и да закупят този скенер.

Редактирано от - Федя на 20/3/2007 г/ 17:42:57

20 Март 2007 19:23
За съжаление както винаги има пари за коли, но не и за здраве !!!
А че 3-та градска е добра - няма съмнение и е крайно време да не се говори, просто защото някой иска да отрича всичко съществуващо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД