:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Справка за движението на прокурорските преписки



в апелативния район на София може да се прави от вчера на сайта на държавното обвинение http://www.prb.bg. По номера на преписката всеки ще може да разбере дали е решена от прокурора, но не и какво е решението. До края на годината се очаква и въвеждането на прословутата единна информационна система в прокуратурата, която ще позволи контрол върху движението на делата.



Зам. главният прокурор Камен Ситнилски е новият



представител на държавното обвинение във Висшия съдебен съвет. Той бе избран на делегатско събрание вчера. Преди това Цеко Йорданов бе освободен от ВСС. Той бе уволнен дисциплинарно заради нарушения, констатирани от ревизията на прокуратурата. Йорданов обаче атакува това решение на съвета пред ВАС и делото му е насрочено за идната седмица. Някои магистрати предвиждат, че ако ВАС възстанови Йорданов в прокуратурата, може да се получи сложен казус.



Полицията разследва източване на 12 млн. лв. ДДС,



съобщиха от МВР. Четири жени и един мъж са разследвани за съставяне на документи с невярно съдържание и данъчни измами. Констатирани са 60 млн. лв. общи данъчни задължения и 12 млн. лв. щети от ДДС само за м.г. Петимата са криминално проявени и са разследвани вече веднъж за съставяне на документи с невярно съдържание. Не става ясно обаче дали са осъждани.

При полицейската акция са претърсени три адреса в София. Оттам са иззети 44 печата на различни фирми, 3 компютъра, 30 фирмени досиета, много счетоводни документи, както и сканирани лични карти. Икономическа полиция установила, че фиктивните сделки ставали между 13 фирми във Велико Търново. Никой от разследваните още не е задържан, защото тепърва щяла да се анализира документацията.
1
1572
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Март 2007 19:24
Интересно дали тези по горе ще ги хване готвената амнистия?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД