:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 360
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петканов се извини заради груб съдебен охранител

Главният прокурор Борис Велчев обяви за "неадекватни" правилата за охрана на Съдебната палата, които въведоха ограничения в използването на снимащи и записващи устройства в сградата на Съдебната палата. В събота те доведоха до сблъсък между репортери и служители на съдебната охрана в Софийския районен съд.

Преди седмица Велчев и шефът на ВАС Константин Пенчев поискаха преразглеждане на правилата във Висшия съдебен съвет. Тогава се оказа, че много от членовете на съвета изобщо не са били запознати с тях, преди да ги гласуват.

До утре ще е готова проверката за действията на журналистите и съдебната охрана, обещаха правосъдният министър Георги Петканов, ресорният му заместник Димитър Бонгалов и Станислав Стефанов - шеф на Главна дирекция "Охрана". Тогава трябва да е ясно и дали ще бъдат наложени някакви наказания, включително и на шефа на софийското звено на охраната Евгени Тропчев. Той беше по анцуг в съда в събота, но от вчера е в болнични. Въпреки това бе забелязан в Съдебната палата вчера следобед. Министърът се извини за случката. Главният прокурор пък се зарече да следи какво ще се случи с жалбата на репортерите.

Пострадалите репортери от БНТ, Би Ти Ви, Нова телевизия, ТВ 7, Би Би Ти и БТА бяха изблъскани от охраната при опита им да говорят със собственика на интернет портала arenabg.cом Елиан Гешев. Самият той бе съгласен да говори, след като СРС го пусна от ареста. Но бе изведен с белезници от залата и зорко охраняван, въпреки че съдът нареди незабавното му освобождаване. Магистрати обясниха, че при това положение няма основание на Гешев да се слагат белезници. Още повече че и в новия НПК прокурорското задържане се допуска единствено за довеждане в съда.

Служителка на охраната си е извадила медицинско свидетелство за това, че била ухапана от един от журналистите. Всички репортери, присъствали в сградата на районния съд, са готови да дадат отливки от зъбите си, за да се докаже обратното.
9
1885
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
20 Март 2007 01:07
"Служителка на охраната си е извадила медицинско свидетелство за това, че била ухапана от един от журналистите. Всички репортери, присъствали в сградата на районния съд, са готови да дадат отливки от зъбите си"
20 Март 2007 01:09
Битите репортери си правят отливки на зъбите, нахапана служителка вади медицинско
20 Март 2007 03:18
Долна курва Бг журналисти не са Маик Таисон да хапат ушите на опонента си.Само е накарала съпругаси с триста зора да я ухапе по кирливата шия за да извади медицинско.
20 Март 2007 06:14
Много, много, много въпроси. И все неприятни - и за полицията, и за съда, и за демокрацията ни.
Как така човек, освободен от съдебно преследване, е окован с белезници? Личното мнение си е лично, но решението на съда е задължително. Утре тоя Тропчев ще се изтропа да задържа по улицата хора.
Защо на свободен човек не се разрешава да говори с медиите?
Що за тъпа фалшификация е "ухапването"?
Видяхме записите, имаме представа какво е станало. Докога всякакви милиционери ще се опитват да ни убеждават, че черното е бяло? Не е ли обидно за нас?
Какъв е тоя шеф, дето се разхожда с анцуг из учреждение? Дали пък и по пижама не ходи?
Изобщо - докъде се простират правомощията на полицията? Тъй като тоя Тропчев заявява, че хората му били изпълнявали задълженията си/?/?
Как все в такива моменти се разболяват? Тук дали са му взели 1 500 лева за фалшив болничен или по приятелска линия? Но все заслужава внимание.
20 Март 2007 11:51
Пикси,
как да разбираме "окования" освободен, който направи изявление в предаването на Милен Цветков: "Аз лично заявих на съдията и на охраната, че категорично не желая да бъда сниман или интервюиран. Исках да ме изведат далече от журналистите. Момчетата /охраната/ дори съставяха пред мене план как да стане това. Момчетата /охраната/ си свършиха много добре работата. Те никого не са били!" Кажи как да разбираме човека, заради който журналистите толкова са се закахърили, че "не му дават" да се изкаже? Да вярвам на онзи бръснатия ли, който от мерак да се покаже пред камерите се спъна на стъпалата и започна да крещи: "Помощ, помощ! Полицията ни бие!" След което същият герой отново се пъхна в краката на полицаите...
Пък и много бити, бе човек: от БНТ, от БТВ, от ББТ и прочие...
Аз не симпатизирам на "Атака", но си спомням как съвсем наскоро същите журналисти нададоха вой срещу Сидеровото нахлуване в един вестник. И щяха да бъдат прави, ако самите те не нахлуват на места, където откровено пречат да се върши работа. Не симпатизирам и на полицията, защото е полиция. Но пък не изпитвам и никакви симпатии към пъновете, които имат самочувствието на най-високите дървета в гората...
Жално ми стана не за журналистите, а за г-на Петканов, който се извини пред камерите, вероятно без да е запознат със "случилото се" /всъщност какво се е случило?/. Но пък твърде добре знаещ какво си осигурява с този "жест". По-добре щеше да направи, ако се бе извинил, че не е разпоредил да тръгне следствие срещу шефа на КАТ, заради чието безхаберие започнаха да гинат по 14 души на ден. Защото това вече е наистина случка, и то не случайна.
И накрая да те попитам, Пикси:
ти самият каква информация изпусна заради "неравната битка" в коридорите на съдилището?
20 Март 2007 12:05
Бе що пак изкривявате информацията?!
Става дума за любов от пръв поглед, между млада и напърчена журналистка с млад и напърчен съдебен полицай!
След "хапането", нали знаете какво следва
20 Март 2007 15:19
Опа, леко. Нещо не е така, както изглежда на пръв поглед. Ами ако арестуваният се е "помолил" да го изведат тихомълком, защото не е бил ивструктиран какво да говори пред медиите? Не бъдете наивни, момченца и момиченца.
20 Март 2007 16:53
Случката с гологлавото репортерче от БНТ което врещеше "Помощ! Полицията ме бие", а то самото стъпи накриво НА СТЪПАЛОТО в съда и се блъсна в съдебния полицай показва какви боклуци са част от *****.Дребни душици готови да продадат и майка си за да им обърне внимание някой друг боклук?!

Редактирано от - bot на 20/3/2007 г/ 20:06:27

20 Март 2007 20:05
Клански, ти, ако поискаш от полицаи да те съпровождат - ще дойдат ли? Бил ги помолил? А май наистина не е бил инструктиран какво да каже. Фактът си е факт - в момента, в който съдията го признае за невинен, белезниците слизат и съдебната полиция няма отношение към него.
Иначе, за оня с голата глава съм съгласен, провокираше. Но за възпитанието на милиционери като тоя в анцуга - хайде да не говорим.
Впрочем, ако е помоли, както казваш, полицаите да го съпроводят -защо с белезници? Да го бяха извели нормално, а те - окован.
Ченгетата пак започнаха да се изживяват като царе на положението. Не като пзители на закона /видяхме оня Явор колко е неграмотен/, а като господарчета.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД