:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Проблемът с досиетата се отлага за след Великден

Комисията по досиетата може да бъде конституирана най-рано след Великден, предположиха леви депутати. Причината за забавянето е, че БСП ще предложи нова кандидатура на мястото на отказалата се Искра Баева. Ще са нужни поне 2 седмици, за да бъде проверен новият претендент от съответните служби и да бъде изслушан от комисията по вътрешна сигурност в НС.

Същевременно се чака и становището на Държавната комисия за сигурност на информацията по жалбата срещу отказания от НСС достъп до квалифицирана информация на единствения кандидат на СДС - анархиста Георги Константинов. Сините са категорични, че няма да предложат друг на негово място.

БСП ще обяви новото си предложение за комисията след днешното заседание на парламентарната група. Все още на дневен ред е името на депутата Апостол Димитров, той вече е дал съгласието си да участва, ако бъде предложен. Социалистите търсеха поне двама кандидати, тъй като допускат, че и Евтим Костадинов може да се откаже от участие. Той самият отрича засега да има такова намерение. Трудно е да се намери човек за комисията, тъй като трябва да се откаже от досегашния си пост, коментират социалисти.
6
1593
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
20 Март 2007 02:43
спокойно, след великден ще го отложат за коледа.
20 Март 2007 06:23
Всеки ден не е Великден, така, че ще видим досиетата на Конски Великден. Апропо, че се сетих, как е д-ят Петър Стоянов?
20 Март 2007 09:07
И на децата от началните класове стана ясно, че има консенсус в "Политическата Класа", комисията по досиетата да започне работа след изборите за Евро Депутати. Ако, изобщо има смисъл от тази комисия.
Разкриването на досиета би серозно намалило политическият арсенал и от там възможности за непрекъснати интриги и шантажи, без които нашите политици остават без лице!
Всякакво разкриване на досиета на ДС е смешно и безсмислено, освен ако не става дума за извършено престъпление от общ характер, за което няма давност!
Каквито и напъни да се правят, не може да се инкриминира със стара дата доносничеството. Пък то е полезно на МВР и други държавни институции и органи, до ден днешен и ще продължава да носи повече полза на обществото от вреди! Помня, че и преди 10.11.1989 г. се твърдеше в медиите, че сме най-демократичното общество, пак! Знае ли човек, кога нещо е демократично?
20 Март 2007 13:44
Крайно време е тая комисия да бъде разпусната , файда със ама сума пари изяде. Много важно, че националната кардиология няма скенер, по-важно е , че имаме пари да хрантутим цяла една безмислена комисия .
20 Март 2007 17:06
Защо данъкоплатеца да плаща отново за нещо, което ще ползват партиите?
Като чета за тази комисия си мисля за редовия гражданин.По какъв повод примерно той ще се обърне към тази комисия?Да разбере за личното си досие?Ако е сътрудничил на органите на ДС, то той си го знае и не е необходимо да го прави.То ще послужи само в случаите, ако въпросния човек реши да се кандидатира за отговорен пост в дадена партия или на изборна позиция.
Та, в този ред на мисли партиите от средствата, които им отпуска ДБ за тяхната дейност да заделят и плащат на участниците в тази прослувута комисия, за която не се знае кога ще проработи.
20 Март 2007 21:51
Бих желал да ме изслушат.Така или иначе ДС сигурност беше дамгосана от Дружество "Новае" като фашистко формирование, което си е точно така. С указ от 1925 г. цар Борис-3 създава тази ДС, която БКП веднага оглави и вкара вътрев ЦН на БКП 191 доносници на гешев.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД