:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов си направи свой десен проект

Елеонора Николова напусна СДС, защото партията станала семейна
Снимка: Николай Дончев
Григор Велев, Евгений Бакърджиев и Валентин Василев убеждават представител на БЗНС на Анастасия Мозер (в гръб) да се подпише под споразумението за нов десен проект. Земеделецът обаче не е ентусиазиран, защото партията му е в съюз с ГЕРБ.
Бойко Борисов рязко се разграничи от останалите десни партии, които направиха пореден опит за обединение, и обяви ГЕРБ за новия десен проект. Преди месец столичният кмет отиде на първата среща на 19-те формации, но вчера пропусна поредната сбирка и по-късно заяви, че е срещу подобно съюзяване. "Хората искат нови лица, това прави проектът "ГЕРБ". А тук какво правим - връщаме стари лица", отсече той пред "Сега". Борисов обясни, че отишъл на първата среща, защото искал да покаже уважение, а и обичал приемствеността. Но се убедил, че България се нуждае от други хора, които досега не са били в управлението. Такъв бил Николай Младенов - бивш зам.-председател на СДС.

Идеята за създаване на общ десен проект бойкотираха и коалиционните партньори на Борисов - ЕДП на Димитър Абаджиев и БЗНС на Анастасия Мозер, както и "Новото време". Абаджиев не дойде, а представителят на земеделците обяви, че партията му ще зареже идеята. ДСБ предварително отказаха да се занимават с обединение. Зам.-шефът на сините Иван Колчаков подписа в лично качество споразумение с 14 формации и обеща да лансира инициативата в ръководството на СДС. Той обясни присъствието си на форума с това, че партията му не е болшевишка и е отворена към различни мнения и партньорства.

С много уговорки и след разгорещен дебат бе подписан предварително подготвен документ. В него се казва, че участниците ще обединят усилията си за създаване на "мощно гражданско движение за промяна на политическото статукво у нас". Сред тях са БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, "Целокупна България" на Григор Велев, Съюзът на репресираните от комунистическия терор и др.

Междувременно бившият член на НИС на СДС Елеонора Николова напусна синята партия и парламентарната група на ОДС. Тя депозирала молбата си в партийната централа в неделя. "Петър Стоянов обещаваше, че ще работи за обединението на десницата и Първанов вече няма да е президент, но нищо от това не се случи. Затова напускам СДС, няма да ходя в друга партия, оставам си само член на ЕДП", обясни Николова. Според нея политиката на СДС вече се прави в "семеен кръг", а и не всички в НИС стоят зад лидера. Николова не се чувствала комфортно и не искала на 56 г. да става "кепазе".

"На практика Елеонора Николова отдавна е напуснала СДС", коментира зам.-шефът на сините Иван Сотиров. Тя от месеци не участвала в дейността на партията, а работела за ЕДП, затова оставката й нямало да има голямо отражение.
11
3000
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
20 Март 2007 02:40
след николай младенов още една ... екипът на герб май ще стане екип от люспи. польожението прилича на един лаф за нов бардак, ма пусто не мога да се сетя точно как беше ...
20 Март 2007 03:00
ГЕРБ И КОСТОВ ОТСВИРИХА СБИРКАТА, СТОЯНОВ БИЛ В БРЮКСЕЛ
Синьото дясно почина
Пълен провал претърпя поредният опит за обединение на 20 десни партии
..................
Натиснете тук
20 Март 2007 06:21
1. Григор Велев, Евгений Бакърджиев и Валентин Василев убеждават представител на БЗНС на Анастасия Мозер (в гръб)...
Разсъждения по снимка и текст: Знаех си, че Баба Маузер има някои мъжки черти, но не знех, че се е подмладила и си е направила такава мъжка прическа. Но пък и отива мъжката мода. И е отслабнала, не само в акъла, а и на тегло. Докарала се по тегло почти като Жан Виденов. 2. Към тези на снимката остава да се присъедини и Бойко Борисов за да се заформи кадрила комсолски Сопранос.
20 Март 2007 06:31
цицо дофтуре, добре це не си професионален комедиант, стесе да умрес от глад
20 Март 2007 06:48
Распутин, аз обаче умрях от смях след като ти видях правописа. Значи, ти поне можеш да се цаниш като клоун. Не е нужно нещо да казваш. Само да пишеш. Смехът ще е в изобилие.
20 Март 2007 09:58
Политическите лешояди !!!


Много се радвам, че тази комунистка се маха от СДС !!!
Без такива като нея и костовите приватизатори от ден на ден СДС все повече се демократизира. За ГЕРБ няма да говоря т.е. за Бойко,
от Вождове АМАН
20 Март 2007 12:20
Тая мутра няма ли кой да я върже най-накрая, бати изрода дето го избраха за кмето
20 Март 2007 16:36
Чистия,
съгласен съм за това , че нечистоплътните и с нисък морал хора отиват при Картофа. Покажи ми един що-годе свестен и ще се съглася. Но докато в СДС стои предателя на българските интереси и унищожителят на СДС - агент ВИКТОР, никой не може да убеди милионите симпатизанти на синята идея, че нещо чисто се случва.
20 Март 2007 17:01
кажи ми ТАПА, кога президента Стоянов е предал синята идея, заради нея загуби президентския си пост ако помниш
20 Март 2007 18:30
Генералски рекет към президента и прокурора
Б.Б. иска да бъде обявен за светец по съдебен път

Велизар Енчев
......................
Натиснете тук
20 Март 2007 18:58
Каква синя идея след тези 17 години "демокрация" ? Още ли има хора, които вярват, че всичко е било спонтанно ? Че шепа интелектуалци са бутнали комунистите от власт ? Защо сините лидери от тези 17 години толкова пъти си сменяха разбиранията и приятелите (наши и чужди) ? По какво те са по-различни от комунистите, които веднага след 10 ноември решиха бързо да си сменят разбиранията и приятелите?
Дошъл Б.Б. !?! Ами ще дойде като няма никой в дясно, а демокрация само с ляво или само с дясно не се прави (поне така пише по учебниците). Та затова са му дали на Б.Б. партийна задача да направи новата "дясна" идея.

Просто и ясно !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД