:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 479
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Почти 1 млн. лв ще струва IT обучението



на 22 050 чиновници на държавата през т.г. Парите ще бъдат дадени от бюджета на МДААР. Финансова помощ от 30 000 долара ще окаже и ПРООН. В организираните през 2006 г. IT-обучения на служители от администрацията се включиха 21 506 души. В курсовете за напреднали ще се обучават 10 000 чиновници, а в тези за начинаещи - 4000. През тази година обучения ще преминат 1000 магистрати, както и 1000 служители от системата на МВР. Подготвителен курс за международно признато сертифициране ще имат 7000 души, а други 1050 ще бъдат обучавани дистанционно по уебдизайн.





Илияна Йотова и Иво Атанасов са сред кандидатите



за челното място в листите на БСП за евродепутати, показа проверка на "Сега". За водачи се спрягат и досегашните евродепутати от левицата. Листите ще бъдат одобрени окончателно от пленума на партията в събота. Евродепутатите на БСП събират подкрепата на голяма част от областните структури на партията.
3
1344
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Март 2007 08:20
Чий е този 1 000 000 000 лева без 30 хиляди бе неуважаеми Николай Василев? На Лондонското сити ли са? Или твои лични?
Как така ти ще отказваш да вземаш кадърни специалисти на работа, а после ще харчиш пари за обучение?
Я вижте в коя обява за работа не са изредени изисквания към кандидата като за към топ-мениджър на IBM? Е как тогава се назначават неуки в МДААР, съда и МВР? Само защото са послушни? Или защото са от НДСВ? Толкова ли некадърници е събрал Симеон?
И вместо на компютри не е ли по-добре да ги научите държавните чиновници на едно простичко правило - ха не си си изпълнил задълженията или си нарушил закона - дисциплинарно уволнение!
Това става с Ваше простичко действие Николай Василев. Казва се заповед. А не прескъпи курсове. И особено важи за МВР! Там пък трябва и задължително след уволнението и съдебно производство.
Пиша на ти, защото изразявам отношение.
20 Март 2007 09:47
По-важният въпрос е: След като бъдат "обучени" как ще се разбере, че са обучени, и как ще се разбере, че работата им се подобрила? Да не се окаже поредното източване на средства?
Впрочем концепцията на Европейския съюз е обучение на всяка възраст, но не е казано, че трябва да става с обществени средства.
20 Март 2007 18:49
Абсолютно съм съгласен с вас .
Повишаването на квалификацията и уменията , особено в тази сфера , би следвало да е лична инициатива . И с лични средства. След като аз го правя, при несравними с техните доходи, те защо още плюнчат пръстите прехвърляйки пожълтелите бумаги( или натискат стола)?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД