:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Армията събра бойците за Кандахар

Снимка: Юлиян Савчев
Министър Веселин Близнаков и вчера не съобщи какви действия ще предприеме МО към провинилите се рейнджъри от Ирак.
Подразделението, което ще бъде изпратено да охранява вътрешната страна на летището в Кандахар от 1 юли, вече е сглобено, информираха от МО. За 200 места са се явили над 400 кандидати да заминат за размирната южна провинция в Афганистан. Очаква се рейнджърите ни да тръгнат около 15 юни, две седмици ще отнеме аклиматизацията им, след което те ще поемат задълженията си.

Военният министър Веселин Близнаков не предприе вчера никакви действия по повод скандалните кадри на български бойци в Ирак, които се отнасят подигравателно с местното население. От пресцентъра на МО обявиха, че ръководството на ведомството първо ще се запознае с окончателния доклад от проверката и чак след това ще прецени следващите си стъпки.

Юристи твърдят, че никакви наказания не могат да се очакват, тъй като бойците не са нарушили законите на международното хуманитарно право. Действията им не подлежат и на разследване от страна на Международния наказателен съд.

В патрулния автомобил са били четирима военнослужещи. Лейтенант Асен Чилингиров, който в момента е старши лейтенант, и редник Боян Андонов още са на кадрова служба. Останалите двама - редник Кристиян Хайдутов и редник Момчил Русев, са се уволнили от армията. Хайдутов не е войник от 1 януари т.г. по собствено желание, а Русев е уволнен през февруари 2005 г. по здравословни причини.
1
1763
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Март 2007 03:43
За ташаци наказание това е чиста глупост.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД