:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,749
Активни 479
Страници 9,194
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Работник пострада при взрив



във военния завод "Аркус" край Лясковец, съобщи БТА. 49-годишният Никола Ванев от Горна Оряховица станал свидетел на експлозия на взривни вещества в едно от производствените помещения вчера сутринта. Той е настанен с травматичен шок в Многопрофилната областна болница за активно лечение във Велико Търново, без опасност за живота. Областната инспекция по труда е започнала разследване на причините за злополуката. По случая е образувано и полицейско дознание.



Персонална месечна пенсия от 56,70 лв.



ще получават 54 деца с финансови затруднения и 66-годишна жена, родила и отгледала 7 деца, реши правителството. Парите за пенсиите, които се изплащат от вчера, се заделят от фонд "Пенсии, несвързани с трудова дейност". Всички деца в списъка са без един родител или кръгли сираци. Някои от тях са от едно семейство. Това е второто правителствено решение за подпомагане на затруднени деца тази година, след като на 9 март кабинетът отпусна персонални пенсии на 50 деца.



Правителството закри Факултета по тропично



и субтропично земеделие към пловдивския Аграрен университет и Педагогическия колеж "Св. Иван Рилски" в Дупница вчера, който беше в структурата на софийския Технически университет. Закриването е предложено от академичните съвети на двата вуза и цели оптимизиране на структурите. От следващата учебна година студентите в закрития пловдивски факултет ще се обучават във Факултета по лозаро-градинарство към същия университет. Студентите от Педагогическия колеж в Дупница пък ще продължат в Педагогическия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.
1413
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД