:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,718
Активни 464
Страници 9,163
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Наборната военна служба да отпадне



от 1 януари 2008 г., гласуваха вчера депутатите от парламентарната комисия по отбрана. Комисията подкрепи предложението на група депутати от управляващата коалиция. Началникът на Генщаба ген. Златан Стойков е посочил пред парламентаристите, че армията може да стане професионална и преди 2009 г., но при по-голямо натоварване и при наличие на необходимите ресурси. Заместничката му Соня Янкулова посочи, че според експертизата на ГЩ за отпадането на наборната служба от началото на 2008 г. са необходими приблизително 30 млн. лв.



Сергей Станишев ще участва



днес във всенародния митинг-поклонение на връх Околчица по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. След церемонията на върха премиерът ще посети Общинския социален комплекс за работа с деца, езиковата гимназия и спортното училище във Враца и ще разгледа историческия парк "Могиланска могила".



Самостоятелна президентска кандидатура



на НДСВ се обсъжда неофициално, а официално не се обсъжда, обясни вчера Даниел Вълчев. "НДСВ ще има активна позиция в предстоящите президентски избори, като предстоят достатъчно партийни форуми за формирането й", увери Вълчев. Ако възникне нова политическа сила, която да носи евентуалното име ГЕРБ, едва тогава жълтите щели да разговарят с нея, ще установят отношения, ще търсят допирни точки и ще изграждат отношението си.
3
1578
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
02 Юни 2006 02:18
Скандал! Парламентът разпуска армията 8 години предсрочно

Управляващите освобождават казармите, за да ги разграбят на безценица, заяви Борислав Ноев

В. "АТАКА"-02.06.2006- Натиснете тук
Безпрецедентно по своята национална безотговорност решение за закриване на наборната служба, 8 години преди предварително разчетените срокове взе комисията по отбрана и сигурност на парламента. В противоречие със стратегията и отбранителната доктрина на България управляващото мнозинство реши последните наборни войници да влязат в българските казарми на 1 октомври тази година. След това донаборници няма да се обучават, а ще имаме само наемна войска. С това нашата страна се превръща в прецедент в европейската и световна практика. Това съобщи за вестник "Атака" националистът Борислав Ноев.
При обсъждането на предложението е била предложена още една дата с оглед на сигурността на страната до приемането на България в Европейския съюз. Част от народните представители от управляващата коалиция са поискали това да стане от 1 януари 2008 г. Тоест поне година след влизането ни в ЕС.
"В света няма държава, която да разчита само на наемна армия. Освен това няма война, спечелена само от наемници", възмути се депутатът от АТАКА Ноев.
Съгласно стратегията за отбраната на България донаборната служба трябваше да отпадне постепенно до 2014 г. И да бъде заменена от наемници. Междувременно трябваше да се изгради структура, която да обучава населението за боравене с оръжие и да се създаде нещо като национална гвардия. Такива структури имат всички страни. Те се ползват в екстремни ситуации, а също така при бедствия, аварии и дори в случай на нападение на държавата.
"Подозирам, че управляващата коалиция се опитва да освободи казармите, за да ги разграби на безценица", заяви за вестник "Атака" Борислав Ноев. Според него те са апетитни парчета, тъй като разполагат с отлично поддържана инфраструктура - пътища, В и К, ток, телефони. Националистът смята, че на "апетитната хапка" са хвърлили око обръчите от фирми, които бързат да откраднат каквото могат, преди България да е станала член на Европейския съюз.
02 Юни 2006 03:29
Параграфе, не разбирам защо пла4ете. Разбирам следващите избори да ви бяха в кърпа вързани, та да кажете: "Оставете нещо и на нас!" А вие така и така никога няма да се доберете до власт, така 4е какво ще ги правят казармите - това изобщо не ви засяга. И не пла4ете за Бг армията, нея и сега я няма никаква, а и едно време си беше абсолЮтен мухъл.
02 Юни 2006 11:50
За мен армията е абсолютно ненужна . Ако има наемници то те по свое желание ще ходят по мисии и ще получават, да се надяваме добро възнаграждение. Така ще се избегнат невинни и насила , против волята давани жертви.
А колкото до това , че войска може да опази границите ни, това е несериозно. Примери колкото искате - Югославия, Бл. Изток и т.н.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД