:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,986,998
Активни 798
Страници 9,443
За един ден 1,302,066

Подсъдимите за "Индиго" остават само двама

снимка: Борислав Николов
Антон Станков
Делото "Индиго" ще претърпи обрат на 7 юли, когато Антон Станков трябва да му даде ход, обясниха пред "Сега" магистрати. Очаква се подсъдимите от шестима да останат само двама - бившият шеф на Комитета за младежта и спорта Цвятко Барчовски и бившият главен архитект на София Стоян Янев.

Освен тях обвинени за инцидента пред дискотеката в края на 2001 г. са охранителят Анри Силаги, портиерът Георги Василев, управителят на младежка кооперация "Ялта" Красимир Илиев и шефът на дискотеката Ангел Николов.

Илиев, Николов, Силаги и Василев са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост на 7 деца и в нанасяне на средна телесна повреда на 12 деца. Абсолютната давност за непредпазливата телесна повреда, която се наказва с до 1 година затвор, е три години. Инцидентът пред дискотеката стана в края на 2001 г. Това означава, че делото срещу четиримата в тази му част трябва да бъде прекратено.

Промените в НПК пък задължават съда да ги освободи от наказателна отговорност и да им наложи глоба, ако ги признае за виновни. При тези условия свидетелствата им за съдимост ще останат чисти.

Не така стоят нещата с Барчовски и Янев. Те имат обвинения за престъпления по служба. Ако вината на Барчовски се установи, той може да получи от 3 до 10 г. затвор. Янев пък го грозят от 1 до 8 г. решетки.

Делото бе внесено в съда още през юни 2002 г., но три пъти бе връщано на прокуратурата за прецизиране на обвинителния акт от различни съдебни състави.

Последен с него се зае бившият правосъден министър Антон Станков. Преди време той обеща процесът да е на "бърза писта". Въпреки това използва последния ден от двумесечния срок за насрочване, за да определи датата 7 юли. ВКС спусна задължителни указания в обвинителния акт да се опише в какво точно се състоят престъпленията на подсъдимите. След последното преработване обвиненията са максимално конкретизирани, твърдят от прокуратурата. Според източници от съда обаче внесеният акт е същият и Станков дълго се двоумял дали пак да не върне делото.
7
2115
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
01 Юни 2006 22:32
Двама ама пък какви.
Ама пък дали...

_____________________________________
Кво искате от общество, чиито пастири са или доносници, или вербовчици.
02 Юни 2006 00:27
Брях сега кво ще прави Стуци Лепоев....
02 Юни 2006 06:35
Подсъдимите за "Индиго" остават само двама: чистачката, че не е изсушила пода и портиерът, че е отворил вратите. До там ще я докарат накрая.
02 Юни 2006 08:04
чичо др.
накрая ще се окаже че и те не са виновни ами някой (неизвестен извършител) е бутнал децата и това дело ще отиде в канала. въобще май "детските дела" никак не вървят.
02 Юни 2006 09:50
Тези, двамата, дето евентуално ще бъдат съдени имат достатъчно спастрени парици за да си "купят" нужните им присъди...Явно няма да дочакаме осъдени..
02 Юни 2006 11:46
Нещастен случай, бе каръци!! Какво са тръгнали да съдят хората!!!
Да не би Барчовски и Янев да са строили Индигото, или да са давали разрешение да се ползва?!?! Ами разни дебели адвокати искат да правят "оборот" на гърба на загиналити за няма нищо деца преди 5 години.
Ама и това не го умеят както трябва!!!
02 Юни 2006 15:31
Горния, я по-кротко.

_____________________________________
Кво искате от общество, чиито пастири са или доносници, или вербовчици.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД