:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,019
Активни 401
Страници 39,028
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Избрано"

на Робърт Луис Стивънсън включва нов превод на философската повест "Странният случай на доктор Джекил и мистър Хайд" и още 5 разказа (изд. "Фама"). Шотландският автор (1850-1894) всъщност минава за първи английски професионален писател, а повестта - за най-добрата му творба.



"Атлас изправи рамене", трета част

на Айн Ранд - за радост на нововъзникналите й български обожатели (изд. "Мак" и "Изток-Запад"). Романът река в прослава на "най-свободния капитализъм" и за това колко лош е социализмът. Любопитно е, че точно сега в Щатите се чуха подигравателни към нея гласове - заради кризата.



"Мечето Падингтън"

"- Мече? На гара "Падингтън"? Не ставай смешен, Хенри. Не може да бъде!" Мечето е пристигнало от родината си Тъмно Перу и от 1958 г. радва малки и големи - от книгите на Майкъл Бонд, напоследък повече от телевизията. С прелестните илюстрации на Пеги Фортнъм (изд. "Агата-А").



"Разгромът"

Последна част от трилогията "Последната република" на Виктор Суворов (изд. "Факел експрес"). "Но как е станало така, че Сталин е загубил войната, която е подготвял цял живот?", провиква се авторът. Втората световна война. За ценителите на Суворов: гласът на истината.



"Очите на Сталин"

Чисто съвпадение с горното заглавие. Това е криминале на норвежкия писател Ингвар Амбьорнсен (изд. "Персей"). Семейство частни детективи от Осло разследва убийството в Германия на приятел журналист и попада на твърде мръсни следи. Характерно скандинавско крими.



"Наръчник за оцеляване на младата майка"

Най-силното послание на американската лекарка и популяризаторка е: "Това се случва с всеки по същия този начин". Нейната цел е колкото да информира, толкова и да успокои младата майка в най-напрегнатия период от майчинството (изд. "Кибеа"). Съвсем практично.

---

Страницата подготви:

Петко Тодоров
260
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД