:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,002,216
Активни 443
Страници 139
За един ден 1,302,066
ВИРТУОЗ

Изумителен контрабасист ще гостува в зала "България"

СНИМКА: jazz-plus.com
Рено-Гарсия Фонс (вляво) заедно с музикантите от неговия състав.
Французинът Рено-Гарсия Фонс не е само контрабасист, не е дори контрабасист виртуоз. В ръцете му този "скучен" инструмент може да звучи като цигулка, фламенко китара, гумбри или даже перкусионен инструмент. Фонс свири с пета струна на контрабаса, показвайки какви възможности може още да му придаде. Критиците му го определят като Паганини на контрабаса. На 6 февруари той ще гостува в софийската зала "България" по покана на "Джаз Плюс".

Заедно със своя верен състав музиканти - Давид Венитучи (акордеон), Кико Руис (китара), Паскал Роландо (перкусия), Фонс ще демонстрира нагледно чудесата, които изтръгва от контрабаса. Основните представени композиции ще бъдат от последния му албум - La Linea del Sur. Самото заглавие подсказва, че става въпрос за едно музикално пътешествие из Средиземноморието и Латинска Америка със средствата на фламенкото и джаза. Рено-Гарсия не крие, че това всъщност е и носталгично връщане към детството му.

Билети за концерта се продават в системата "Тикет плюс" на цени от 30, 40 и 50 лв. А La Linea del Sur може да се намери в "Дюкян Меломан".
274
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД