:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,001,982
Активни 386
Страници 38,991
За един ден 1,302,066
Мрежата

Microsoft е с най-добрата антивирусна програма

Безплатното приложение печели надпреварата и по бързина, и по ефективност
Снимки: Интернет
Microsoft са сигурни, че могат да превърнат компютъра ви в непревземаема крепост.
Антивирусният софтуер Microsoft Security Essentials получи най-висока оценка в тестовете на безплатни продукти за сигурност, извършени от AV-Comparatives в края на миналата година.

---

Резултатите показват, че решението на Microsoft не само е по-добро от останалите при премахване на вреден код, но и работи по-бързо. AV-Comparatives са провели множество тестове на сравняваните програми при активирана функция за автоматично сканиране. Тестовете включвали обичайните действия на потребителите като теглене на съдържание, архивиране и разархивиране на файлове, копиране, декодиране, инсталиране и използване на приложения. При теста за бързина внимателно контролирани са били степента на фрагментация на хард дисковете и дори температурата в лабораторията, като всеки резултат е проверен по няколко пъти, за да няма съмнение в него.

Microsoft Security Essentials е един от трите продукта, получили оценка "добър" както при блокиране, така и при отстраняване на зловреден код. Другите две програми са на Symantec и eScan.

Добрият резултат на софтуера на Microsoft се потвърждава и от неговата невзискателност към системните ресурси. Microsoft Security Essentials е един от двата продукта с оценки "много бърз" във всички тестове в реално време.

---

Каре

В атака

Освен атаките срещу вирусите Microsoft не забравят и борбата с конкуренцията си. Публикация в сайта на компанията обявява свободно място за мениджър на ключов пост в американския филиал на Инициативата за комерсиален софтуер (CSI). Основната задача на CSI е да подготви компанията за конкуренцията от страна на комерсиалните Linux дистрибуции и OpenOffice решения и да осигури пълна победа над отворения код.

Предвижда се това де стане чрез светкавична разработка и внедряване на маркетингови програми, наблягане на взаимодействието с организациите и обществата на отворения код, включващо промяна във възприятията и отношението към тях.

Този ход бе очакван на фона на това, че отворените решения стават все по-актуални, особено в условията на икономическа криза. Това няма как да не безпокои Microsoft, тъй като платеният софтуер е основният й източник на приходи.
257
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД